Η Ανδριάνα απέκτησε από πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν μόλις τεσσάρων χρόνων, την πρώτη επαφή με το νερό, ξεκινώντας κολύμβηση και ιστιοπλοΐα, ωστόσο, όπως η ίδια θυμάται, μάλλον φοβόταν το υγρό στοιχείο. Στα εννιά της χρόνια ήρθε σε επαφή με το αλπικό σκι, ένα extreme άθλημα, που την έκανε να ξεπεράσει γενικότερα τους φόβους της. “Οι προπονήσεις, οι αγώνες, οι  συνεχείς μετακινήσεις, η επαφή με τα τόσο όμορφα τοπία και τις αισθήσεις που γνώρισα, με έκαναν να ανακαλύψω μια άλλη πτυχή του εαυτού μου”, λέει η ίδια. “Έκτοτε αναζητούσα ολοένα και περισσότερο το γλίστρημα, την αδρεναλίνη, την περιπέτεια. Το surf ήρθε ετεροχρονισμένα στη ζωή μου για να εντείνει τον ενθουσιασμό και να με κάνει να ζήσω ακόμη περισσότερες εμπειρίες! Πλέον το βουνό και η θάλασσα αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό για εμένα”.

Πότε και πώς μπήκε το surf στη ζωή σου;
Ήμουν οκτώ χρόνων όταν έτυχε να ταξιδέψω στην Καλιφόρνια με τους γονείς μου. Εκεί ανακάλυψα το surf. Από τότε είχε μπει στο μυαλό μου ότι “‘όταν μεγαλώσω θα ταξιδέψω ως εκεί για να μάθω να σερφάρω”. Χρόνια μετά, όταν πλέον ήρθα για τις σπουδές μου στην Κρήτη, πληροφορήθηκα ότι το συγκεκριμένο σπορ γίνεται και στη χώρα μας και τελικά δεν χρειάστηκε να ταξιδέψω μέχρι την Καλιφόρνια… Η πρώτη μου επαφή με το surf ήταν το 2013-2014, ωστόσο χρόνο σε αυτό αφιερώνω τα τρία τελευταία χρόνια.

Τι σε κέρδισε σε αυτό και τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στο surf;
Αυτό που μου αρέσει στο surf είναι πρώτα απ’ όλα η ιδιαίτερη αίσθηση που έχει το γλίστρημα στο νερό, οι ποικίλες συνθήκες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις κάθε φορά και το πόσο “μικρός” μπορεί να αισθάνεσαι μπροστά σε αυτές. Το στοιχείο όμως που με κέρδισε, είναι η αλληλεπίδραση που έχεις με το κύμα, κάτι το οποίο συνεχώς απλώνεται και δημιουργείται εκείνη τη στιγμή μπροστά σου, σαν να είστε και οι δύο σε δράση!

Ποια surf-εμπειρία θα ξεχώριζες και γιατί;
Η αλήθεια είναι ότι η κάθε surf-εμπειρία είναι ξεχωριστή. Θα μπορούσα όμως να αναφερθώ σε μία περσινή, τον χειμώνα του 2017. Ήταν περίοδος εξεταστικής. Γνωρίζαμε με την παρέα μου ότι είχε κύμα σε απόσταση δέκα λεπτών από τα σπίτια μας, ωστόσο είχαμε θέσει διαφορετικά τις προτεραιότητές μας. Καλώς ή κακώς όλα ξεκίνησαν με λίγες νιφάδες την ώρα του διαβάσματος. Όταν το φαινόμενο δυνάμωσε, όπως ήταν αναμενόμενο βρεθήκαμε στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στην παραλία της Χρυσής Ακτής. Αυτό που βίωσα ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα ζήσω στην Ελλάδα! Σερφάραμε σε απίστευτες συνθήκες και μάλιστα σε ένα τοπίο ολόλευκο, αφού δεν σταμάτησε στιγμή να χιονίζει.

Που προτιμάς να κάνεις surfing στην Ελλάδα;
Η αλήθεια είναι ότι λόγω των σπουδών μου στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, έχω σερφάρει πολύ λίγες φορές εκτός του νησιού. Έτσι, μέχρι στιγμής προτιμώ τα spots εδώ. Υπάρχει σχετικά συχνά surf λόγω των ποικίλων συνθηκών που επηρεάζουν την Κρήτη, όπως και πολλά διαφορετικά spots και το καθένα έχει τη δική του ομορφιά!

Πόσο εύκολο ήταν για εσένα να μάθεις surf;
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τα βρήκα λίγο σκούρα, ωστόσο δεν πιστεύω ότι ο λόγος ήταν οι συνθήκες. Σίγουρα δεν είμαστε σε μία χώρα που η συχνότητα είναι μεγάλη και οι περιστάσεις -είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω απόστασης- δεν ευνοούν τόσο πολύ. Ωστόσο, υπάρχει το περιθώριο να θέσεις και εσύ ο ίδιος τις συνθήκες ανάλογα με το πόσο πολύ το “κυνηγάς”, κάτι το οποίο θεωρώ ότι έρχεται μόνο του άπαξ και “κολλήσεις το μικρόβιο” .

Photo credits: Βασίλης Καραγεωργίου, Waveland Photography, Ιορδάνης Φυτάνογλου, Στέφανος Κορρές, Frozen Ambrosia