Η Cohete Surf Academy δημιουργήθηκε με στόχο να διδάξει όλη τη γνώση ετών για τη θάλασσα, τις σανίδες surf, τη δεοντολογία του αθλήματος και να δώσει άλλο νόημα στην εμπειρία μάθησης. Πρόκειται για μία κινητή σχολή surf, που πραγματοποιεί οργανωμένες εκδρομές στην Ελλάδα (και όχι μόνο), καθώς και ατομικά μαθήματα στο δικό σου home break, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να  απολαύσει όσα απλόχερα προσφέρει η θάλασσα με ασφάλεια και περιβαλλοντική συνείδηση. Ο surf instructor Χρήστος Ανδροβιτσανέας μας εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε.

Πού μπορεί να βρει κάποιος την Cohete Surfing Academy; Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της σχολής;
Η βάση είναι στα γραφεία της Cohete Surfboards, όπου μπορεί να έρθει όποιος ενδιαφέρεται να μας γνωρίσει, αλλά και να δει πώς φτιάχνεται ένα σανίδι, τη σημασία της σωστής επιλογής ανάλογα με τα κιλά, το επίπεδό του και το πού σκοπεύει να κάνει surf. Γενικότερα, θεωρούμε πολύ βασικό να υπάρχει μια επαφή με τον μαθητή πριν καν αρχίσουμε τα μαθήματα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε περίπτωση και επίπεδο, ώστε να μην χάνεται καθόλου χρόνος από την ώρα του μαθήματος στην παραλία.  

Για ποιους λόγους ξεχωρίζει η Cohete Surfing Academy;
Αρχικά το γεγονός ότι κατασκευάζουμε και δεν εμπορευόμαστε απλώς σανίδια, νομίζω μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γυρίσει την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο προσπαθώντας να κάνουμε καλύτερα σανίδια για όλες της πιθανές συνθήκες. Όσο εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας στη σχεδίαση και την κατασκευή, αποκτάμε περισσότερη εμπειρία για τις θάλασσες και το surf. Είναι απόλυτα λογικό να θέλουμε να μεταδώσουμε αυτή τη γνώση σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το μαγικό δώρο που λέγεται surf. Εξάλλου η Cohete δημιουργήθηκε από αγάπη για το surf σε όλο του το φάσμα… 

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;
Σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως στους αρχάριους. Προτιμάμε να πιάνουμε το κουβάρι από την αρχή του (γέλια). Τα βήματα είναι πολύ απλά, ο ενδιαφερόμενος έρχεται σε επικοινωνία μαζί μας, κλείνουμε ένα ραντεβού στα γραφεία μας και στη συνέχεια ουσιαστικά το μάθημα έχει ήδη αρχίσει. Σκοπός είναι να μην χαθεί καθόλου χρόνος από το μάθημα στην παραλία, όπως είπα και πριν, αλλά ο μαθητής να γνωρίσει την όλη διαδικασία κατασκευής και τα χαρακτηριστικά των σανιδιών, ανάλογα με το επίπεδο και τη θάλασσα που έχει σκοπό να κάνει surf.

Σε ποιες παραλίες γίνονται τα μαθήματα;
Αυτό εξαρτάται πάντα από τον καιρό, αν και τα πρώτα μαθήματα που δεν απαιτείται κύμα, γίνονται στην Αρτέμιδα (Λούτσα). Όταν πλέον χρειαζόμαστε το κύμα, τα μαθήματα γίνονται είτε στη Ραφήνα, είτε στην Βάρκιζα.

Παράλληλα η σχολή διοργανώνει surf camps. Πες μου λίγα λόγια γι’ αυτά.
Θέλουμε να δώσουμε στους μαθητές μας μια ολοκληρωμένη εμπειρία της κουλτούρας. Θεωρούμε ότι τα ταξίδια και η εξερεύνηση είναι βασικά συστατικά της ζωής ενός surfer. Οπότε τα camps δίνουν μια μικρή γεύση από αυτό τον νομαδικό τρόπο ζωής και την όλη διαδικασία ενός surf trip. Ενδεικτικά θα αναφέρω της παροχές:
Μεταφoρἀ απὀ Αθἠνα και πἰσω.
Διαμονἠ με πρωινό.
‘Ενα γεύμα την ημέρα.
Δὐο μαθήματα surf την ημέρα.
Εξοπλισμὀς (σανίδι/στολἠ ή λύκρα).
Δὐο μαθήματα yoga την ημἐρα.
SUP sessions.
Surf-skate sessions.
XL SUP sessions (σανίδα SUP 8 ατὀμων / waves-flat sessions).
Για δὐο τυχερούς δώρα της εταιρείας Hurley.
Gift pack.

Τι συμβουλεύεις κάποιον που ξεκινά τώρα να ασχολείται με το surf;
Σεβασμό στη θάλασσα πάνω από όλα, σεβασμό στους κανόνες και στους υπόλοιπους surfers που είναι στο νερό. Ας προσπαθήσουμε έστω για μια φορά να ακολουθήσουμε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς σε κάτι. Από εκεί και έπειτα υπομονή και επιμονή. Το surf μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, δώσε του λίγο χρόνο! See you at the line up!