Μία ξεχωριστή κολυμβητική εμπειρία για όλους ήταν το XTERRA O.W.S.Challenge που πραγματοποιήθηκε στις 3-4 Νοεμβρίου στη Βάρκιζα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές. Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και η XTERRAGreece – TRIMORE διοργάνωσαν ένα διήμερο “ταξίδι” γεμάτο αθλητισμό και ψυχαγωγία.

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της οργανωμένης πλαζ της Βάρκιζας- Yabanaki, μικροί και μεγάλοι μυήθηκαν στο LaserRun, σπορ του μοντέρνου πεντάθλου που αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα, έζησαν τη θαλασσινή εμπειρία SUP Experience by BicSports, βρέθηκαν αντιμέτωποι με Ολυμπιονίκη σε παρτίδες σκακιού και έκαναν yoga με την ομάδα της Μαρία Μαγγανάρη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες έδωσαν μια άγρια ομορφιά στην προσπάθεια περισσότερων των 500 κολυμβητών. Οι τρεις διαφορετικές αποστάσεις του αγώνα, 1000, 2500 και 5000 μέτρα, έδωσαν τη δυνατότητα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή δεκάδων παιδιών στους αγώνες 100 και 200 μέτρων. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η επίδειξη του αθλήματος SwimRun, που θα διεξαχθεί από την TRIMORE Multisports TOUR στην Ύδρα 16-18 Νοεμβρίου. Το ραντεβού ανανεώνεται για τις 20-21 Απριλίου στο 7th XTERRA Greece Championship.