Ή αλλιώς, A Greek Surf Mission. Έτσι ονόμασε η εταιρεία ρολογιών Nixon την αποστολή που οργάνωσε στην Ελλάδα, έναν όχι και τόσο δημοφιλή προορισμό για surf, όπως αναφέρει η ίδια, με πρωταγωνιστές τον Πορτογάλο Marlon Lipke, τον Ολλανδό Yannick De Jager και τον Αργεντινό Gony Zubizarreta.

Με σύμμαχο την καλή καιρική πρόγνωση και την ακόμη καλύτερη τύχη, και με την καθοδήγηση του Βασίλη Οικονομόπουλου (a-ke Surfboards), οι τρεις επαγγελματίες surfers επιχείρησαν ένα ταξίδι που ήθελαν να κάνουν, αλλά δεν είχαν επιχειρήσει ως τώρα. Το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε, αφού το swell ήταν ιδανικό, με μεγάλα κύματα και barrels, τα οποία αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα από ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Μαζί τους στο απρόσμενα ονειρικό αυτό ταξίδι, το οποίο κατέγραψε και επιμελήθηκε ο Anas Mansour, οι Έλληνες surfers Βύρωνας Κοκκαλάνης και Στέλιος Διονυσόπουλος.

Και κάπως έτσι, η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των υποσχόμενων surf προορισμών, αφού το video -με το πραγματικά εντυπωσιακό οπτικό υλικό- έχει ήδη αναπαραχθεί από τα διεθνή ΜΜΕ. Τι έγινε, λοιπόν, όταν οι τρεις surfers, ανακάλυψαν τις παραλίες και τα κύματα της δυτικής Πελοποννήσου; Απόλαυσε το αποτέλεσμα στο video που ακολουθεί.

Nixon | Moments to remember: Greek surf mission from NIXON Europe on Vimeo.