Ο Δημήτρης Παπαβασιλείου, ένας από τους δύο αθλητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Surfing της ISA, που φέτος διεξήχθη στο Ελ Σαλβαδόρ, μιλάει στο Lovesurfing.gr για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία που έζησε.

“Η συμμετοχή μου στα ISA World Games ήταν μία τρομερή εμπειρία. Από μικρός ονειρευόμουν να συναγωνιστώ τους ήρωές μου, ποτέ όμως δεν πίστευα ότι αυτό θα γινόταν πραγματικότητα. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία, μου φάνηκε κάτι απίστευτο. Με το ταξίδι μου αυτό σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς στον πλανήτη για surfing, άνοιξαν νέοι ορίζοντες στο πώς βλέπω το αγαπημένο μου σπορ. Ήταν πραγματικά εκπληκτικό να δω με τι τρόπο και με τι σοβαρότητα έκαναν την προπόνησή τους αυτοί οι αθλητές!

Ήξερα ότι οι πιθανότητες μου για πρόκριση στους Ολυμπιακούς ήταν μικρές, αλλά ήμουν απλά χαρούμενος που ήμουν εκεί και έμαθα τόσα νέα πράγματα. Αυτού του είδους οι αγώνες είναι μία παγκόσμια γιορτή. Οι αθλητές έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου για να κάνουν νέες φιλίες και να κάνουν το καλύτερο surfing μαζί.

Ο συναθλητής μου ο Perry κι εγώ φτάσαμε στο Ελ Σαλβαδόρ τρεις ημέρες πριν την έναρξη και αμέσως ξεκινήσαμε προπόνηση και στις δύο τοποθεσίες των αγώνων. Τα κύματα που συναντήσαμε ήταν πρωτόγνωρα για μας και πραγματικά ήταν μεγάλη δοκιμασία. Χρειάστηκε πολύ προσοχή και μεγάλη προσπάθεια για να σερφάρουμε σε εκείνα τα μέρη. Η δύναμη των κυμάτων και η απόσταση να κωπηλατήσεις έξω ήταν πολύ μεγαλύτερες από οπουδήποτε αλλού έχω σερφάρει.

Τελικά, μετά από αρκετή προσπάθεια καταφέραμε να κάνουμε κάποια πολύ καλά rides. Πιστεύω η συνολική εμπειρία ήταν μοναδική. Τώρα η Ελλάδα έκανε την παρουσία της ισχυρή στο surfing και όπως είπαν και οι παρουσιαστές των αγώνων, κατά τη διάρκεια των heat μας, αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Έκαναν θετικά σχόλια για τον τρόπο που σερφάραμε και έδειξαν σεβασμό στους Έλληνες ως εμπνευστές των Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε μία Ελληνίδα ή έναν Έλληνα αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η χώρα μας έχει αρκετά καλή ποιότητα κυμάτων και υπάρχουν καλύτερες συνθήκες τώρα για ένα τέτοιο επίτευγμα!”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν ανάμεσα σε 256 κορυφαίους surfers από 51 χώρες από όλες τις ηπείρους.