Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά ο διάπλους της Διώρυγα της Κορίνθου με SUP. Στη μεγάλη αυτή γιορτή της ελληνικής SUP κοινότητας, συμμετείχαν 500 φίλοι του αθλήματος, ζώντας μία μοναδική εμπειρία.

Ανάμεσά τους ήταν και η Ευαγγελία, η οποία έχει διαγνωστεί με σκληρόδερμα, θέλοντας να μεταφέρει το δικό της μήνυμα και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με αυτό το σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα.

Η Ευαγγελία, παρόλο που λίγο πριν τον αγώνα είχε έναν μικρό τραυματισμό στο δάχτυλο, γεγονός που τη δυσκόλεψε αρκετά, κατάφερε να τερματίσει. Όπως λέει η ίδια, “κάθε μέρα που περνάει, είναι γεμάτη και όμορφη όταν μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στους στόχους μας. Έχοντας μια ασθένεια που κανείς δεν έχει ακούσει, είναι μια μοναχική διαδρομή. Το σκληρόδερμα είναι το όνομα που δίνεται σε μια ομάδα σπάνιων συνθηκών που μπορούν να βλάψουν το δέρμα και τα εσωτερικά όργανα με ουλές και κακή παροχή αίματος. Μια σύνθετη ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος, των αιμοφόρων αγγείων και του συνδετικού ιστού, είναι δύσκολο να διαγνωσθεί καθώς τα συμπτώματά του ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των χειρότερων επιπλοκών και η θεραπεία είναι διαθέσιμη“.

SHARE