Το Σάββατο 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η δράση ΦλόγΑΘΛΟΝ, με την εθελοντική συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Φλόγας, του Συλλόγου Γονιών – Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Η ιδέα για τη διοργάνωση του ΦλόγΑΘΛΟΝ προέκυψε από το εγχείρημα του χάλκινου Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Νίκου Σκιαθίτη, ο οποίος ξεκίνησε από το Βόλο, για να διασχίσει με το κωπηλατικό σκάφος του 325 χλμ. σε τρεις ημέρες, με προορισμό τον Σχοινιά. Το Σάββατο, θα συναντηθεί με τους αθλητές του SUP στα Στύρα Ευβοίας και θα διασχίσουν όλοι μαζί τον Ευβοϊκό κόλπο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με σανίδες SUP. Μετά από περίπου 15 χλμ, θα συναντήσουν στο ακρωτήρι του κόλπου του Σχοινιά αθλητές της κολύμβησης. Όλοι μαζί θα διανύσουν 3χλμ. και θα τερματίσουν στην παραλία του Σχοινιά, όπου θα παραβρίσκονται τα παιδιά του Συλλόγου Φλόγα.

Η οργάνωση και υλοποίηση είναι έργο της διαδραστικής ομάδας LAVEyou (Live A Volunteer Experience). Ο Νικόλας Κονταράτος, υπεύθυνος της δράσης, μας είπε: «Η διαδραστική μη κερδοσκοπική ομάδα LAVEyou οργανώνει και σας προτείνει να ζήσετε και να στηρίξετε μία νέα μοναδική εθελοντική εμπειρία, τη δράση ΦλόγΑΘΛΟΝ. Πρόκειται για ένα τρίαθλο (κωπηλασία-SUP-κολύμπι), που πραγματοποιείται πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την εθελοντική συμμετοχή κορυφαίων πρωταθλητών και αθλητών. Στόχος του ΦλόγΑΘΛΟΝ είναι η προώθηση του εθελοντικού πνεύματος μέσα από τα τρία «Σ»: Συνεργασία, Συνέργεια, Συμμετοχή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σαν μια μεγάλη οικογένεια, για να προσφέρουμε τη μέγιστη χαρά και οικονομική υποστήριξη στα παιδιά και τους γονείς του Συλλόγου Φλόγα που μας χρειάζονται. Στη δράση ΦλόγΑΘΛΟΝ, η ψυχή και το σώμα των αθλητών είναι το όχημα. Η δική σας οικονομική προσφορά είναι το καύσιμο».

Ανάμεσα στους αθλητές SUP που θα λάβουν μέρος στη δράση και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. «Πιστεύω είναι σημαντικό ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί για αυτά τα παιδιά. Το SUP είναι ένα σπορ που αγαπώ και χαίρομαι πραγματικά που μέσω αυτού μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω για το σκοπό αυτό», δήλωσε ο ίδιος για το έγχειρημά του.

Περισσότερες πληροφορίες: https://m.facebook.com/laveyouproject/