Το μέλλον ανήκει στα παιδιά και τι πιο ωραίο από το να εμφυσήσει κανείς σε αυτά την αγάπη για τη θάλασσα και το surf. Πριν από λίγες μέρες, στο πλαίσιο της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Με τη συνοδεία των δασκάλων τους, βρέθηκαν στην κεντρική παραλία της Ραφήνας, όπου σε συνεργασία με το κατάστημα Lineup Surf Shop πήραν μια πρώτη γεύση από το άθλημα που αγαπάμε, το surfing.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται σε ένα τυπικό μάθημα surfing. Ξεκίνησε με τις καθιερωμένες συμβουλές για την ασφάλεια του αναβάτη, θεωρία για τα βήματα που ακολουθούμε για να ανέβουμε στη σανίδα, παρατήρηση των κυμάτων για την καλύτερη επιλογή τους αλλά και αρκετή συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τον εξοπλισμό που χρειάζεται το καλοκαίρι και το χειμώνα, καθώς και για τα μέρη που μπορούμε να βρούμε κύμα στην Ελλάδα.

Το «μάθημα» συνεχίστηκε με τα παιδιά να δοκιμάζουν να ανέβουν στη σανίδα και να δουν τη σωστή στάση που θα πρέπει να έχουν πάνω σε αυτή. Το Lineup Surf Shop είχε φροντίσει να υπάρχει στο χώρο και ένα indo board, το οποίο όλα τα παιδιά τίμησαν δεόντως, παίρνοντας έτσι μια μικρή γεύση από την αίσθηση που σου δίνει ένα ride στο κύμα.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα για το νερό! Οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, με λίγο αέρα και μικρό κύμα. Δύο από τους μαθητές φόρεσαν τις στολές τους και μαζί με τον υπεύθυνο της εκδήλωσης, Στέλιο Παρίση, μπήκαν στο νερό και κατάφεραν να πάρουν αρκετά κύματα, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα για τους μαθητές και τους δασκάλους που βρίσκονταν στην παραλία. Φεύγοντας, οι εντυπώσεις των παιδιών ήταν κάτι παραπάνω από όμορφες. Η θάλασσα βρίσκεται δίπλα τους όλο το χρόνο, έτοιμη να τους χαρίσει μαγικές εμπειρίες μέσα από το άθλημα του surfing!

Για περισσότερες πληροφορίες, www.lineupsurfshop.gr
www.facebook.com/lineupgreece/