Ξεκίνησε σήμερα το 2018 ISA World SUP and Paddleboard Championship (WSUPPC), στην πόλη Γουάνινγκ στην Κίνα, μία διοργάνωση που συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές SUP στον κόσμο. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πραγματοποιείται -στην επτάχρονη ιστορία του- για πρώτη φορά στην Ασία, αφού έχει ήδη φιλοξενηθεί στη νότια Αμερική (Περού, Νικαράγουα, Μεξικό), στην Ευρώπη (Δανία) και στην Ωκεανία (Φίτζι).

Νίκος Συρίγος

Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο αθλητής της HSSA, Νίκος Συρίγος, ο οποίος θα αγωνιστεί στις κατηγορίες SUP Tech Racing Men και SUP Sprint Racing Men, στις 27, 28 και 30 Νοεμβρίου. Ο Νίκος, αν και μόλις 18 ετών, εκπροσωπεί για δεύτερη χρονιά τη χώρα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP, καθώς ήταν παρών και πέρυσι στη Δανία. Μιλήσαμε μαζί του λίγο πριν αναχωρήσει για την Κίνα, σχετικά με την μέχρι τώρα πορεία του και τους στόχους του.

“Η πρώτη μου εμπειρία από διεθνή διοργάνωση ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβρη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP στη Δανία, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά η Ελλάδα. Κατέκτησα την 15η θέση ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές στον κόσμο. Επίσης, έχω συμμετάσχει στον αγώνα της Γαλλίας που γίνεται κάθε χρόνο στον ποταμό Σηκουάνα. Κάθε χρόνο προετοιμάζομαι με στόχο το Παγκόσμιο ώστε να έχω μια καλύτερη απόδοση. Φέτος στην Κίνα θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, κυρίως γιατί προσωπικά δεν έχω ξαναμπεί σε αυτές τις θάλασσες. Περιμένω πολύ κύμα, κάτι στο οποίο προπονούμε όλο το χρόνο και σίγουρα οι υπόλοιποι αθλητές πιστεύω ότι προετοιμάζονται για τις ίδιες συνθήκες, όποτε θα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός για τις πρώτες θέσεις. Ο στόχος μου για φέτος είναι να πλασαριστώ στους 10 καλύτερους αθλητές του κόσμου, ώστε να έχω μια καλύτερη προσωπική επίδοση και φυσικά για να φανεί πιο δυνατή η Ελλάδα”.
Ευχόμαστε στον Έλληνα αθλητή καλή επιτυχία!