Το Porto Rafti On SUP, 1η στάση των Hellenic Paddleboard Games 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  την Κυριακή 7 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πόρτο Ράφτη.

Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να έχει διήμερη διάρκεια, ο καιρός δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της το Σάββατο.  Την επόμενη μέρα, όμως, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον καθαρισμό της παραλίας και του βυθού του Βουρκαδίου. Οι φίλοι του SUP, Κωνσταντίνος Γιώτης, Αντώνης Μπεγλέρης, Γιάννης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, Γιάννης Τούντας και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΕΟΣΚ συμμετείχαν με τα σκάφη τους στη διαδικασία.

Με το τέλος του καθαρισμού ξεκίνησαν οι αθλητικές επιδείξεις στα disciplines των sprints και του technical. Στα sprints στη κατηγορία ανδρών, συμμετείχαν συνολικά 15 αθλητές, 5 από αυτούς άνω των 40 ετών και ένα παιδί. Οι επιδείξεις έγιναν σε heats των 4-5 ατόμων και μετά από τους δύο πρώτους γύρους στον τελικό έφτασαν οι Δημήτρης Απαλαγάκης, Καλατζάκης Νίκος, Νίκος Μαφούνης, Αλέξανδρος Πράπας, Νίκος Συρίγος, Κυριάκος Φυτράκης, με τους Συρίγο, Πράπα και Απαλαγάκη να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Στην κατηγορία γυναικών συμμετείχαν οι Bathori Dorottya, Καραΐνδρου Νάνσυ, Λακαφώση Ηλιάνα, Μπάρλη Αναστασία, Μπομποτά Έφη και Μοσχάκη Φραγκίσκη, με τις τρες πρώτες να καταλαμβάνουν αντίστοιχες θέσεις.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της HSSA.