Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, έχει φέτος ως θέμα τη δράση για την κλιματική αλλαγή, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Στη φετινή, 50η επέτειο του θεσμού, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης από απόσταση και για πρώτη φορά ψηφιακά, λόγω της πανδημίας Covid-19. Συντονιστείτε στο earthday.org και παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό να μπει ένα τέλος στην κλιματική αλλαγή που παίρνει δραματικές διαστάσεις. Στην Ελλάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική δράση, ανεβάζοντας στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη, με τα hashtags: #earthday2020 #ypen.

Ειδικά φέτος, που αναγκαστικά μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, η εκδήλωση της ευαισθητοποίησής μας για τη Γη, λαμβάνει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Είμαστε ο ένας από τον άλλον μακριά, αλλά νοιαζόμαστε το ίδιο πολύ γιατί μένουμε μαζί στο ίδιο σπίτι, τη Γη.