Η Βουλιαγμένη φόρεσε τα τριαθλητικά της το Σαββατοκύριακο που πέρασε και φιλοξένησε το XTERRA Greece Championship, τον κορυφαίο διεθνή αγώνα OffRoad Triathlon που φέτος συμπλήρωσε τον 7ο χρόνο διεξαγωγής στη χώρα μας.

Εκατοντάδες αθλητές από 27 χώρες του κόσμου, κορυφαίοι και ερασιτέχνες τριαθλητές, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου στη γραμμή εκκίνησης στην Ακτή Βουλιαγμένης, ενώ πάνω από 1.000 θεατές παρακολουθήσαν την προσπάθεια των αθλητών στην κολύμβηση, την ορεινή ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο.

Στους άνδρες ο Γάλλος Arthur Serrieres έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, με τους Arthur Forissier και Yeary Luxem να ακολουθούν. Στις γυναίκες, η Lesley Paterson από τη Σκοτία  ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και τις άλλες δύο θέσεις κέρδισαν η Τσέχα Helena Karaskova Erbenova και η Βελγίδα Charlotte Deldaele. Στις ελληνικές διακρίσεις, πρώτοι ο 15χρονος τριαθλητής από τη Λέσβο Παναγιώτης Μπιτάδος, που τερμάτισε 2ος overall και η κορυφαία τριαθλήτρια και πολυνίκης  του XTERRA Greece Νάντια Σιντζανάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαθανασίου έγινε  ο μοναδικός αθλητής που έχει συμμετάσχει και τερματίσει και στα 7 XTERRAGreece.

Οι αγώνες έδωσαν στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών της μεγάλης απόστασης, τη δυνατότητα πρόκρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στο Mάουι, στη Χαβάη.

Το XTERRA Greece Championship συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece – TRIMORE και το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Αποτελεί  μια αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία, καθώς γύρω από το κεντρικό αθλητικό γεγονός, χτίζεται ένα διήμερο με αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για το παιδί, την οικογένεια, την παρέα, πλούσιο σε εμπειρίες, δημιουργία και διασκέδαση. Περισσότερες πληροφορίες στο www.xterragreece.com.