Ο πρώτος επίσημος Ελληνικός αγώνας surf πραγματοποιήθηκε στην Παλαιόχωρα Χανίων, την Κυριακή 25 Μαρτίου, αποτελώντας την έναρξη του 1st HSSA National Surf Tour 2018. Ο συγκεκριμένος αγώνας προσμέτρησε στην τελική βαθμολογία του ετήσιου Tour και βέβαια, αποτέλεσε την επίσημη πρόκριση για τον Έλληνα αθλητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Surf που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Surfing (ISA).

Νικόλας Πλυτάς

Την πρώτη θέση έλαβε ο αθλητής Νικόλας Πλυτάς, ο οποίος θα δώσει το παρών στο ISA World Surfing Games 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-22 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ταχάρα της Ιαπωνίας. Ο Έλληνας αθλητής δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο αγώνας που έγινε στην Κρήτη ήταν πέραν των προσδοκιών μου. Ο αέρας σίγουρα έκανε τον αγώνα πιο δύσκολο, αλλά το καλό ήταν ότι δεν χαλούσε το κύμα. Δηλαδή, παρά τον αέρα, αν έπαιρνες το σωστό κύμα, το πρόσωπό του ήταν πλήρες, κατάλληλο για στροφές. Όποτε, εκτός από το να κάνεις surf, έπρεπε να μετακίνησε συνέχεια στο line up, προσπαθώντας να βρεις το καλύτερο κύμα. Αυτό με δυσκόλεψε αρκετά, αλλά το πάλεψα όσο πιο πολύ μπορούσα και τα κατάφερα. Διάλεξα τα σωστά κύματα και έκανα το surf που ήθελα να κάνω. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ISA. Ανυπομονώ πολύ να έρθει η ώρα των αγώνων στην Ιαπωνία και έχω σκοπό να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ“.

Σταύρος Αργυρός – μέλος κριτικής επιτροπής, Αλέξανδρος Φατσέας – αθλητής, Χαράλαμπος Σαββάκης – πρόεδρος HSSA

Στον αγώνα έλαβαν μέρος συνολικά 16 αθλητές-μέλη της HSSA, με τους Νικόλα Πλυτά, Κώστα Κωστόπουλο, Κωνσταντίνο Οικονομίδη και Αλέξανδρο Φατσέα να φτάνουν στον τελικό και να κατακτούν αντίστοιχα τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Οι κανονισμοί του αγώνα και ο τρόπος διεξαγωγής του έγινε σύμφωνα με τους κανονισμούς της ISA. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι Σταύρος Αργυρός, Μανώλης Κατσαράκης, Μαρία Ζαχαροπούλου -πιστοποιημένοι κριτές ISA- και head judge ήταν o Jay Kohn, επίσημος κριτής της ISA. Η HSSA (Hellenic Sup & Surf Association) είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ISA (International Surfing Association) στην Ελλάδα. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία Globe, υποστηρικτής το Discoveringcrete.gr και χορηγός επικοινωνίας το Lovesurfing.gr.

Video: Chania Aerial Creations

HSSA SURF TOUR 2018

Το εκπληκτικό video του 1ου ΕΠΙΣΗΜΟΥ αγώνα SURF στην Ελλάδα που διοργάνωσε η HSSA το Σ/Κ 24-25 Μαρτίου στη περιοχή των Χανίων. Μια ιστορική στιγμή για το Ελληνικό αγωνιστικό Surf και με γνώμονα ότι τα έργα είναι προτιμότερα των λόγων, ετοιμαζόμαστε για το 2ο αγώνα του 1st HSSA National Surf Tour 2018 . Μείνετε συντονισμένοι ….Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ραντεβού πλέον στην Ιαπωνία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Surf ISA όπου η Ελλάδα μας θα βρεθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά!!! Ευχαριστούμε την χορηγό εταιρία του αγώνα GLOBE , το Discovering Crete για την διοργανωτική υποστήριξη, τους κριτές του αγώνα και την εταιρία Chania Aerial Creations για την παραγωγή του video. hssa.gr#isa#wsg#2018#japan#globe

Δημοσιεύτηκε από HSSA στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018