Το 1st HSSA National Surf Tour 2018 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου στην Παλαιόχωρα Χανίων, αναδεικνύοντας στην πρώτη θέση τoν Νικόλα Πλυτά. Ο Έλληνας αθλητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Surf της Διεθνούς Ομοσπονδίας Surfing (ISA), το οποίο θα λάβει χώρα στις 15-22 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ιαπωνία (ISA World Surfing Games 2018). Ο μεγάλος νικητής μας μίλησε για την εμπειρία του από τον αγώνα και το αγωνιστικό surf στην Ελλάδα.

Πώς νιώθεις για το γεγονός ότι θα εκπροσωπήσεις την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ISA;
Το γεγονός αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ανυπομονώ πολύ να έρθει η ώρα των αγώνων στην Ιαπωνία και έχω σκοπό να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Τι προετοιμασία σκοπεύεις να ακολουθήσεις για να ανταπεξέλθεις στους αγώνες στην Ιαπωνία;
Ακόμα δεν έχω σκεφτεί κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, αλλά σίγουρα θα πάω ένα ταξίδι για surf στο εξωτερικό για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.

Ποια είναι η εμπειρία σου από το πρώτο HSSA National Surf Tour 2018; Πώς ήταν οι συνθήκες; Υπήρχε κάτι που σε δυσκόλεψε στη διάρκεια του αγώνα;
Ο αγώνας που έγινε στην Κρήτη ήταν πέραν των προσδοκιών μου. Ήταν ένας αγώνας με αρκετό κύμα και αέρα. Ο αέρας σίγουρα έκανε τον αγώνα πιο δύσκολο, αλλά το καλό ήταν ότι δεν χαλούσε το κύμα. Δηλαδή, παρά τον αέρα, αν έπαιρνες το σωστό κύμα, το πρόσωπό του ήταν πλήρες, κατάλληλο για στροφές. Όποτε, εκτός από το να κάνεις surf, έπρεπε να μετακίνησε συνέχεια στο line up, προσπαθώντας να βρεις το καλύτερο κύμα. Αυτό με δυσκόλεψε αρκετά, αλλά το πάλεψα όσο πιο πολύ μπορούσα και τα κατάφερα. Διάλεξα τα σωστά κύματα και έκανα το surf που ήθελα να κάνω.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το επίπεδο του αγωνιστικού surf στην Ελλάδα;
Έχοντας υπόψη ότι το αγωνιστικό surf στην Ελλάδα είναι στην αρχή του, πιστεύω ότι από τον πρώτο αγώνα που έγινε πρόπερσι, το επίπεδο ανεβαίνει πολύ γρήγορα, συμπεριλαμβάνοντας και τις δικές μου επιδόσεις. Οι αθλητές αποκτούν όλο και περισσότερη εμπειρία μέσω των αγώνων και ο ανταγωνισμός ανεβαίνει. Τέλος, πιστεύω ότι αν αρχίσουν να γίνονται και άλλοι αγώνες, μπορεί το επίπεδο να ανεβεί πολύ περισσότερο.

Τι είναι για σένα το πιο σημαντικό όσον αφορά στο surf;
Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να περνάω καλά όταν κάνω surf και να βελτιώνομαι. Επίσης, θέλω να βλέπω και τους φίλους μου που κάνουν surf, να γίνονται όλο και καλύτεροι.