Το surfskate αποτελεί μία νέα τάση που φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους στη χώρα μας. Και είναι λογικό, αφού ουσιαστικά το surfskate σου δίνει τη δυνατότητα να «σερφάρεις» στο δρόμο, όταν δεν υπάρχει κύμα και αναζητάς μία εναλλακτική μορφή διασκέδασης και άθλησης.

Τα δύο αθλήματα έχουν πολλά κοινά και απαιτούν αρκετή προπόνηση και τεχνική, αλλά το ένα αλληλοσυμπληρώνει το άλλο, αφού η τεχνική είναι παρόμοια και επαναλαμβάνοντας τις κινήσεις-μοτίβα κάνοντας surfskate, τις αποτυπώνεις σιγά-σιγά στο μυαλό σου, ώστε να βγαίνουν αυτοματοποιημένα όταν είσαι στο νερό.

Αν δεν είσαι ενημερωμένος, το surfskate είναι ένα πατίνι που σου επιτρέπει να έχεις την ίδια αίσθηση που έχεις όταν κάνεις surf και σε βοηθάει να τελειοποιήσεις την τεχνική σου, κάτι που μερικές φορές είναι δύσκολο να πετύχεις μέσα στο νερό.

Ουσιαστικά, το surfskate έχει ειδικά σχεδιασμένα trucks για να στρίβει η σανίδα περισσότερο από rail σε rail, βοηθώντας το carving και το pumping.

Ο Γιάννης Χανούμης, εκπαιδευτής στο LineUp SurfSchool, εξηγεί: «Ως surfer στη χώρα μας, η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είναι να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες, τις μέρες που έχουμε ελεύθερο χρόνο. Για πολλούς από εμάς αυτό είναι αρκετά δύσκολο, αν όχι αδύνατο.

Το surfskate είναι εδώ για να καλύψει αυτά τα κενά που έχουμε έξω από το νερό. Είναι μια καινοτόμα κατηγορία boardsport, στο οποίο ο αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει τεχνικές και κινήσεις που αποτυπώνει και στο surf, μέσα στο νερό.

Αυτό που το διαχωρίζει σε σχέση με τα αλλά skates, είναι η τεχνολογία των trucks, καθώς επίσης το σχήμα και μέγεθος του deck, όπου χάρη στην κίνηση και τη μορφή τους, δίνουν μία πολύ διαφορετική αίσθηση στον αναβάτη, η οποία πλησιάζει την πραγματική αίσθηση που σου δίνει ένα surfboard μέσα στο νερό.

Έτσι, λοιπόν, είναι μία πολύ καλή επιλογή για τους surfers, ώστε να κρατούν επαφή και έξω από το νερό, και παράλληλα ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος να περνάει κανείς το χρόνο του, συνδυάζοντας προπόνηση και ψυχαγωγία!

Με το LineUp SurfSchool έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις το surfskate μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων surfer και skater. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα αναβατών και πραγματοποιούνται στο skatepark της Ραφήνας και στο bowl στην Αρτέμιδα».

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/lineupschool
https://www.instagram.com/lineup_surfschool/