Η Ελληνική αποστολή για τα ISA World Games 2019, που συγκροτήθηκε νωρίτερα την άνοιξη, βρίσκεται ήδη στο Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας, ώστε οι αθλητές που μας εκπροσωπούν, Νικόλας Πλυτάς και Perry Siganos, να λάβουν μέρος στους αγώνες.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στα ISA World Surfing Games 2019 στο Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας απέκτησαν οι: 1. Νικόλας Πλυτάς, 2. Perry Siganos, 3. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, σύμφωνα
με την τελική κατάταξη από το event που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοχώρα Χανίων, στο πλαίσιο των Hellenic Surfing Games 2019.

Την Ελληνική αποστολή δυστυχώς δεν μπόρεσε να ακολουθήσεις ο Κώστας Οικονομίδης. Οι άλλοι δύο Έλληνες αθλητές συνοδεύονται από τον Άγγελο Μπούτσικα, μέλος του ΔΣ της ΠΑΝΕΟΣΚ.

Οι Νικόλας Πλυτάς και Perry Siganos θα συναντηθούν με τρανταχτά ονόματα του χώρου του surfing, όπως η Stephanie Gilmore (AUS), ο Gabriel Medina (BRA), η Carissa Moore (USA), καθώς και με παλιότερες πρωταθλήτριες των ISA World Surfing Games, όπως οι Sally Fitzgibbons (AUS), Courtney Conlogue (USA) και Jeremy Flores (FRA). Το επίπεδο αναμένεται να είναι υψηλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των αθλητών στο φετινό Παγκόσμιο καθώς και σε αυτό του 2020 αποτελεί προαπαιτούμενο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο, στην Ολυμπιάδα που θα κάνει το ντεμπούτο του το άθλημα του surf.