Το Σάββατο 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα Χανιά Κρήτης, και συγκεκριμένα στην παραλία της Παλαιοχώρας, η πρώτη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας & Κυματολίσθησης (ΠΑΝ.Ε.Ο.Σ.Κ.) / Hellenic Surf & SUP Association (HSSA), με σκοπό την ανάδειξη των τριών Ελλήνων αθλητών/τριών που θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής, βάσει βαθμολογίας, στα ISA World Surfing Games, στην Ιαπωνία.

Την 1η θέση έλαβε για δεύτερη χρονιά ο Νικόλας Πλυτάς, ενώ τη και 3η θέση οι Perry Siganos και Κωνσταντίνος Οικονομίδης, αντίστοιχα. Στη διαδικασία έλαβαν μέρος συνολικά 18 αθλητές και συγκεκριμένα, με αλφαβητική σειρά, οι: Στέφανος Βογιατζής, Ευάγγελος Γαβριάς, Βασίλης Γαλανός, Μάξιμος Γκαβρίλοβιτς, Άγις Δικαιούλιας, Γιώργος Καρίμαλης, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Κωνσταντίνος Λινοξυλάκης, Νίκος Μηλιώνης, Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, Λέανδρος Φρατζέσκος Πιτσικάλης, Μανώλης Τζωρτζάκης, Γιώργος Τσαπέκης, Αλέξανδρος Φατσέας και Μιχάλης Χριστουλάκης.
Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι πιστοποιημένοι από την ISA, Μαρία Ζαχαροπούλου, Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος και Γιάννης Κοτιλέας, ενώ πολύτιμη ήταν για τη διοργάνωση η βοήθεια της σχολής Surfing Crete. Θα ακολουθήσει η δεύτερη εκδήλωση στην Πάργα, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Απριλίου.

Photo credits:HSSA