“Το SurfingCrete είναι μια προσπάθεια που κάνουμε τον τελευταίο καιρό να δείξουμε τα πανέμορφα μέρη της Κρήτης στον κόσμο από μία άλλη οπτική”, λέει ο Αλέξανδρος Φατσέας, ένας από τους εμπνευστές του project, το οποίο δεν βρίσκεται σταθερά σε μία παραλία, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς στο σωστό σημείο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Ο ίδιος έχει αφιερωθεί τα τελευταία τρία χρόνια στο surf, τόσο ως αθλητής όσο και ως instructor, αν και συνολικά ασχολείται με το άθλημα έξι χρόνια. Έχει δίπλωμα surf / SUP instructor από την ISA (International Surfing Association) και πτυχίο ναυαγοσώστη.

Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας του SurfingCrete;
Το SurfingCrete διοργανώνει ημερήσιες ή και ολιγοήμερες εκδρομές για surf / SUP σε διάφορα σημεία του νησιού. Όσον αφορά στο surf, αναζητούμε πάντα το καλύτερο spot που ταιριάζει στο επίπεδο του γκρουπ. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να επικοινωνήσει μαζί μας, να ενημερωθεί για την πρόγνωση και να έρθει στα Χανιά. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς να τον καθοδηγήσουμε, να τον πάμε στα καλύτερα μέρη και να του μεταδώσουμε όλες τις γνώσεις και την αγάπη μας για αυτά τα αθλήματα.

Τι προσφέρει σε αρχάριους ή πιο προχωρημένους surfers;
Η Κρήτη μας προσφέρεται για όλα τα επίπεδα και για τα δύο αθλήματα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που μπορούν να κάνουν από τελείως αρχάριοι μέχρι και αρκετά προχωρημένοι.

Σε ποιες παραλίες σάς συναντά κανείς συνήθως;
Τα μαθήματα γίνονται στις παραλίες του νομού Χανίων, βόρεια, δυτικά και νότια, ανάλογα με τον καιρό, όπου συχνά οι συνθήκες μοιάζουν με αυτές του εξωτερικού.

Τι κάνει το SurfingCrete να ξεχωρίζει;
Το SurfingCrete είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για surf / SUP safaris. Πιστεύουμε ότι μέσω της αγάπης για αυτές τις δραστηριότητες όλων όσων συμμετέχουμε, μεταδίδουμε τον ενθουσιασμό μας και σε όσους μας ακολουθούν. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, η ανταπόκριση που έχουμε από αυτούς που μας έχουν εμπιστευθεί είναι πολύ θετική, αφού περνάνε τέλεια και κολλούν το μικρόβιο.

Τι πρέπει να γνωρίζει / προσέχει κάποιος αρχάριος στο surf;
Η συμβουλή που δίνουμε πάντα στους αρχάριους είναι να συμβουλεύονται πιστοποιημένους εκπαιδευτές για τα πρώτα τους βήματα, καθώς θα τους βοηθήσουν πολύ πιο γρήγορα και με ασφάλεια να μπουν στο χώρο των αθλημάτων αυτών.

www.surfingcrete.gr