Ο Μάριος Τριγώνης, με καταγωγή από το Ηράκλειο τις Κρήτης και το Καρλόβασι της Σάμου, είναι ένας άνθρωπος της θάλασσας που λατρεύει το κύμα και τον αέρα, τα ταξίδια, τις νέες εμπειρίες και πάντα τολμάει νέα πράγματα. Με πάνω από δώδεκα χρόνια εμπειρία στα θαλάσσια σπορ, είναι πλέον εκπαιδευτής με πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς όπως η ASΙ (Αcademy of Surfing Instructors ) και o IKO (International Kiteboarding Organization). Κατέχει, επίσης, δίπλωμα ναυαγοσώστη Life Coast Rescue, πρώτων βοηθειών First Aid CPR – AED First Person on Scene L1 και είναι δόκιμο μέλος και πλήρωμα στο διασωστικό σκάφος “Ευρώπη” της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο παράρτημα Ηρακλείου. Ο ίδιος μας ξεναγεί στην αμμώδη παράλια Άρινα στο Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου, όπου βρίσκεται η σχολή του.

Τι προσφέρει το Surf in Crete;
Το Surf in Crete προσφέρει μαθήματα surf, kitesurf και SUP. Μάλιστα δύο φορές το χρόνο παρέχονται μαθήματα από τον ίδιο τον ιδρυτή του Functional Paddling, Tiago Silva. Τα μαθήματα που προσφέρουμε είναι ατομικά και προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του κάθε ένα ξεχωριστά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού σε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον, πάντα υπό την επιβλέψει των εκπαιδευτών και του επόπτη ασφάλειας αλλά και σε διάφορα spots του νησιού, με την υπηρεσία surfari για εκδρομές με το 7θέσιο και 9θέσιο mini van μας και το κατάλληλα διαμορφωμένα τρέιλερ για τον εξοπλισμού.

Ποιους μήνες λειτουργεί η σχολή και ποια είναι η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθεί κανείς;
Η σχολή λειτουργεί από 15 Απριλίου ως 30 Οκτωβρίου, ενώ γίνονται κάποια courses και εκδρομές surfari (surf, SUP surf, SUP, kitesurf) το χειμώνα. Η καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι, γιατί μπορεί να συνδυάσει κανείς τα θαλάσσια αθλήματα με διακοπές και εξερεύνηση στο όμορφο νησί μας, αλλά και ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, όπου είναι πάντα πιο ήσυχα, οικονομικά και με πολύ καλές συνθήκες.

Τι κάνει το Surf in Crete να ξεχωρίζει;
Η αγάπη, η αφοσίωση, ο σεβασμός στη θάλασσα και το διαφορετικό. Οι πελάτες που μας προτιμάνε έρχονται από κάθε μεριά του κόσμου για το λόγο αυτό και έτσι κάθε φορά εκπαιδευόμαστε και αναζητούμε να φέρουμε ό,τι νέο και διαφορετικό υπάρχει. Τέλος, η ασφάλεια είναι αυτό που μας επιβραβεύει από κάθε πλευρά.

Ποιες συμβουλές δίνεις σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το surf;
Αυτό που πάντα λέω είναι: ασφάλεια, ασφάλεια, ασφάλεια. Η θάλασσα θέλει σεβασμό. Τα αθλήματα πλέον κάτω από σωστές συνθήκες, με την επίβλεψη πιστοποιημένων εκπαιδευτών και με την ορθή χρήση του σωστού εξοπλισμού, είναι αρκετά πιο προσιτά και ασφαλή για όσους παλιότερα δεν το τολμούσαν. Μακριά από κάθε λογική παραλογισμού “να μάθω μόνος μου”, σεβασμός στους κανονισμούς, στους συναθλητές και τους λουόμενους. Η ελευθερία της απόλαυσης είναι πιο κοντά από ποτέ.

www.surfincrete.com