Στην ανατολική πλευρά της Λήμνου, στην πανέμορφη παραλία του Κέρους με την ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά, βρίσκεται το Surf Club Keros, γνωστό από το 2008 στους λάτρεις του windsurf και του kitesurf. Τα τελευταία έξι χρόνια, εντάχθηκε στις δραστηριότητες που προσφέρει η σχολή το surfing, αφού η αμμώδης, ρηχή θάλασσα σε συνδυασμό με το καλοκαιρινό μελτέμι, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μάθει κανείς τις βασικές αρχές του αθλήματος. Υπεύθυνοι για τα μαθήματα surf είναι ο Rick Krystallis και ο Νίκος Βασιλείου.
Ο Rick, κάνοντας surf πολλά χρόνια και σε πολλά μέρη του κόσμου, δουλεύει ως instructor τα τελευταία δέκα χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα, την Πορτογαλία, τα Κανάρια Νησιά και πλέον μόνιμα στη Λήμνο. Ο Νίκος, αφού έκανε πρακτική στο Rui Surfers Camp στην Πορτογαλία, έχει εργαστεί ως δάσκαλος του surf  στους Κανάριους Νήσους, την Πορτογαλία και τώρα στη Λήμνο. Οι ίδιοι μας εξηγούν τις υπηρεσίες που προσφέρει η σχολή και όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ξεκινάει τώρα το surf.

Τι προσφέρει το Surf Club Keros;
Μαθήματα και ενοικιάσεις windsurf και kitesurf, όπως επίσης μαθήματα surf. Καθώς η μορφολογία της παραλίας βοηθά, ξεκινήσαμε από το Surfing Birds Academy για παιδιά από 9 ετών και περάσαμε σε camps ειδικά σχεδιασμένα για γυναίκες. Ωστόσο, όλοι μπορούν να μάθουν να σερφάρουν κοντά μας. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως ποδήλατο, κανόε καγιάκ, κλπ. Δίνουμε, επίσης, τη δυνατότητα πρωτότυπης και οικολογικής διαμονής σε glamiping σκηνές (διαμορφωμένες εσωτερικά σαν σουίτα ξενοδοχείου και τρίγωνες ινδιάνικες σκηνές), υπάρχει εστιατόριο, κ.α.

Ποιους μήνες λειτουργεί το Surf Club Keros και τι συνθήκες μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί;
Λειτουργεί από μέσα Μαΐου έως 1η Οκτωβρίου. Τα μαθήματα surf πραγματοποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες. Τις περισσότερες μέρες με αέρα μπορεί κανείς να σερφάρει σε ένα σημείο της παραλίας του Κέρους, αλλά τις περισσότερες φορές τα μαθήματα γίνονται στις παραλίες “Madonna” και “Afrika“.

Τι κάνει το Surf Club Keros να ξεχωρίζει;
Το ότι είναι φτιαγμένο από surfers για surfers, το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο πιο φιλικό spot για μαθήματα surf που μπορεί να φανταστεί κανείς!

Τι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ξεκινά τώρα να ασχολείται με το surf;
Πρέπει να γνωρίζει ότι πιθανότατα θα του αλλάξει τη ζωή! Είναι πολύ fun, είναι κοινωνικό, είναι εθιστικό! Στο πρακτικό κομμάτι, πρέπει κάποιος να κάνει τουλάχιστον 2-3 μαθήματα για να καταλάβει τις βασικές αρχές του αθλήματος. Το 90% του surfing δεν είναι το τι κάνεις πάνω στο κύμα, αλλά το πώς θα φτάσεις εκεί. Χρειάζεται συγκεκριμένη γνώση, τακτική και προσέγγιση. Αν ξέρεις πώς και πότε να μπεις και έχεις καλό timing, το κομμάτι πάνω στη σανίδα είναι εύκολο! Αλλιώς θα παλεύεις χωρίς μέθοδο ενάντια στη θάλασσα και δυστυχώς εκεί ισχύει το κύμα>surfer, δηλαδή η θάλασσα πάντα κερδίζει. Από κει και πέρα, η συμβουλή μας είναι keep it fun, γιατί η πιο σωστή (και πιο κλισέ ταυτόχρονα) έκφραση είναι: The best surfer out there is the one having the most fun!

https://surfclubkeros.com/