Η Μαρία Ζαχαροπούλου, ψυχή του Candyride, ασχολείται με το surf από το 1999. Το 2003 πήρε το δίπλωμα του εκπαιδευτή στη Λισαβώνα από την Πορτογαλική Ομοσπονδία Surf (surf and bodyboard instructor Level 1 Portuguese Surf Federeration). Έχοντας δουλέψει χρόνια στην Πορτογαλία, από το 2009 βρίσκεται στην Ελλάδα όπου και δημιούργησε το Candyride, μία κινητή σχολή surf.

Πώς δημιουργήθηκε το Candyride;
Tο Candyride δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει σε όλους ένα μέσο για να γνωρίσουν τον πρόγονο όλων των board sports, το surf. Μία δραστηριότητα μέσα από την οποία έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, γυμνάζεις το σώμα σου και νιώθεις ευεξία.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Candyride;
Το surf είναι μαγικό και καθένας μπορεί να νιώσει αυτή τη μαγεία! Εμείς είμαστε εδώ να προσφέρουμε σε όλους καθοδήγηση, να μοιραστούμε όλα όσα μάθαμε μέχρι τώρα και να ανακαλύψουμε μαζί άλλα τόσα. Ένα όμορφο ταξίδι που δεν κάνει διακρίσεις. Για μας όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι μπορούν!

Πού μπορεί να βρει κάποιος τo Candyride; Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της σχολής;
Τα μαθήματα γίνονται κυρίως στις παραλίες της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι στη Ραφήνα και την Εύβοια. Συναντάμε τους μαθητές στην παραλία, όπου και τους δίνουμε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται, δηλαδή σανίδι, στολή, leash, κλπ. Η διάρκεια του μαθήματος είναι μιάμιση ώρα (90’ λεπτά) και περιλαμβάνει θεωρία, ζέσταμα στην παραλία και πρακτική στο νερό.

Χωριζόμαστε σε γκρουπ. Είτε θέλει κάποιος να δοκιμάσει για πρώτη φορά είτε έχει ξανακάνει, θα βρει τη θέση του στο γκρουπ, ανάλογα με το επίπεδό του. Τα γκρουπ αποτελούνται αυστηρά από 3-4 άτομα του ιδίου επιπέδου ανά εκπαιδευτή. Έτσι έχουν όλοι την αμέριστη προσοχή του και μαθαίνουν με ασφάλεια, λαμβάνοντας την πληροφορία που χρειάζονται.

Υπάρχει, επίσης, η επιλογή του ιδιαίτερου μαθήματος, σε περίπτωση που κάποιος νιώθει ότι αυτό του ταιριάζει καλύτερα ή θέλει να επισπεύσει τη διαδικασία.

Από τη στιγμή που κάποιος εκδηλώνει το ενδιαφέρον του, ενημερώνεται για το πότε έχει κύμα και πού θα γίνει το μάθημα, μία-δύο ημέρες πριν, είτε με μήνυμα στο κινητό είτε μέσω social media.

Παράλληλα, διοργανώνουμε ταξίδια surf ανά τον κόσμο, σε συνεργασία με local σχολές που εμπιστευόμαστε, σε μέρη που έχουμε ήδη επισκεφτεί, από την Πορτογαλία και το Μαρόκο, μέχρι τη Σρι Λάνκα και το Μπαλί.

www.candyride.gr