Η Ελληνική Ακαδημία Κυματοδρομίας είναι μία νέα σχολή, που συνδυάζει την ψυχαγωγική με την αθλητική προσέγγιση του αθλήματος του surfing. Εμπνευστής της όλης προσπάθειας είναι ο  Ισίδωρος Πλυτάς, με δίπλωμα εκπαιδευτή και άδεια ISA και ναυαγοσωστικής SLSGB.

Την ομάδα συμπληρώνουν εκπαιδευτές με εμπειρία ετών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τι προσφέρει η Ελληνική Ακαδημία Κυματοδρομίας;

Προσφέρει την οργάνωση μαθημάτων, τόσο μεμονωμένων όσο και ολοκληρωμένα προγράμματα εκμάθησης, όπως επίσης εκδρομές σε προορισμούς με κύμα. Στόχος μας είναι με τρόπο απλό, συστηματικό και επαγωγικό να μεταδώσουμε όλη την απαραίτητη γνώση και να σας μυήσουμε στον κόσμο του surfing διασκεδαστικά και με ασφάλεια όποιον ενδιαφέρεται για το άθλημα αυτό.

Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της σχολής;
Πραγματοποιούνται μεμονωμένα μαθήματα surf, τα οποία αποτελούν τον πιο άμεσο τρόπο επαφής με το άθλημα, σε παραλίες της Αττικής όποτε υπάρχει η σωστή πρόβλεψη κυματισμού, καθώς και σε μέρη ανά την Ελλάδα όπου διοργανώνονται μονοήμερες και διήμερες εκδρομές κάθε Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, παρέχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα εκμάθησης surfing, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπει δυναμικά στο άθλημα, να εξελιχθεί και να ανέβει επίπεδο. Αυτά απευθύνονται σε αρχάριους και προχωρημένους, διαρκούν δύο μήνες και αποτελούνται από 5 θεωρητικά και 6 πρακτικά μαθήματα. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται και θεωρητικά μαθήματα πάνω στην πρόβλεψη κυματισμού, την αθλητική ψυχολογία, τη σωστή γυμναστική και διατροφή για το surfing, και την ασφάλεια στο νερό. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού σε άτομα που ήδη διαθέτουν εμπειρία πάνω στο άθλημα.
Πες μας λίγα λόγια για τα surf trips που διοργανώνει η σχολή.
Το surfing έχει ταυτιστεί με την εξερεύνηση και τα ταξίδια, τόσο από αναγκαιότητα, για να πετύχουμε το σωστό τόπο και χρόνο με το κατάλληλο κύμα, όσο και λόγω φιλοσοφίας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνεις αυτό που αγαπάς, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούρια μέρη και καινούργιες κουλτούρες. Έτσι, λοιπόν, οι μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές και τα camps στην Ελλάδα ή και σε προορισμούς του εξωτερικού, έχουν σκοπό να διασφαλίσουν ότι κάθε συμμετέχων θα βιώσει στο έπακρο τις όμορφες εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει το άθλημα του surfing.

https://greeksurfingacademy.com/