Ο Θάνος Καραΐσκος, υπεύθυνος του SUP-Surf Α.Σ. Ηρακλείου, ασχολείται αποκλειστικά με το SUP και το surf τα τελευταία δώδεκα χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες SUP. Μαζί του, ο έμπειρος αθλητής Βασίλης Καλαμπαλίκης με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε αγώνες, καθώς και οι Θανάσης Πρέκας και Πόπη Παπαδήμου, απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ και σχολής προπονητών SUP της ΓΓΑ, έχουν στόχο να μεταδώσουν την αγάπη τους για τη θάλασσα, με σύνθημα: “Καμία μέρα ή ώρα στο νερό δεν είναι χαμένη, μόνο αυτή που δεν μπαίνεις”.

Πότε λειτουργεί και πού βρίσκεται ο σύλλογος;  
Ο σύλλογος λειτουργεί όλο το χρόνο και οι προπονήσεις μας γίνονται κυρίως στην παραλία Αρίνα στο Κοκκίνη Χάνι, αλλά και οπουδήποτε μας ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.

Τι προσφέρει ο σύλλογος;
Αρχικά, είμαστε μια μεγάλη παρέα με αγάπη και σεβασμό προς τη θάλασσα. Ο σύλλογος προσφέρει τον εξοπλισμό, τις γνώσεις και την καθοδήγηση στα νέα μελή για τα πρώτα βήματα μέσα στην κοινότητα του SUP και του surf. Τα παλιότερα μελή και οι αθλητές του συλλόγου προπονούνται εντατικά και εκπροσωπούν την πόλη μας σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα και ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε;
Το SUP απευθύνεται σε όλους. Είναι ένα από τα πιο “δημοκρατικά” αθλήματα. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μπορεί να γίνει σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσα, από άντρες και γυναίκες, και σχεδόν σε όλες τις συνθήκες του νερού. Το surf στους περισσότερο τολμηρούς, με περισσότερη αδρεναλίνη. Η  αίσθηση της ολίσθησης στο νερό είναι ένα συναίσθημα που δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο. Η ελευθερία που νιώθεις όταν τσουλάς στο κύμα, είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
Από τον Ιούλιο του 2019 υπάρχει για πρώτη φορά η δυνατότητα διοργάνωσης τμημάτων παιδιών και εφήβων, υπό τις οδηγίες των προπονητών SUP του συλλόγου μας, που θα αποφοιτήσουν από την πρώτη σχολή προπονητών της ΓΓΑ και της ΕΟΚΚ. Ο άμεσα μεγάλος στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε τους πρώτους αγώνες SUP στο Ηράκλειο. Δουλεύουμε τις πιθανές διαδρομές και σύντομα θα ολοκληρώσουμε πλήρως το σχεδιασμό για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση. Στον επόμενο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων μας είναι και τα surf camps.

Ποια είναι η συμβουλή για κάποιον που ξεκινά τώρα να ασχολείται με το surf;
Διασκέδασε, χαμογέλασε, μοιράσου. Μην ξεχάσεις ποτέ τη μέρα που “τσούλησες” για πρώτη φορά στο νερό.

https://www.facebook.com/groups/68229135137/