Το Lineup Surf Shop διοργάνωσε το πρώτο του surf camp στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην Ericeira, την εβδομάδα 22-29 Ιουνίου. Οι συμμετοχές ήταν συνολικά δεκαπέντε, με τις κοπέλες να κυριαρχούν, διαφορετικού επιπέδου ωστόσο, αφού υπήρχαν αρκετοί αρχάριοι που είχαν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους μόνο σε κύματα όπως της Βουλιαγμένης, αλλά και πιο advanced surfers. Η διάθεση από την πρώτη μέρα ήταν πολύ θετική και σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι η πρόγνωση για τη συγκεκριμένη εβδομάδα ήταν πολύ καλή, καθόλου αέρας, κύμα από 0.8 έως 1.5 μ.

lineup surf shopΗ ημέρα της άφιξης στον ξενώνα ήταν κυρίως μέρα γνωριμίας για όσους δεν γνωρίζονταν από πριν και προσαρμογής, με αρκετές βόλτες στο χωριό. Η Ericeira είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι το οποίο με τα χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα σερφοχωριό, που ζει και αναπνέει για το κύμα και το surf. Όπου και να γυρίσεις θα δεις σανίδες, σερφομάγαζα ακόμα και μπαρ ή καφέ που έχουν σαν θέμα τους το surf.

Τα μαθήματα ήταν προγραμματισμένα από τη σχολή We surf στην παραλία Ribeira D’ilhas, όπου πολλοί από τους συμμετέχοντες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε δύσκολες συνθήκες για τα ελληνικά δεδομένα, με μεγάλα, δυνατά κύματα, σε spot το οποίο είναι reef.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν από τους εκπαιδευτές της σχολής σε γκρουπ ανάλογα με το επίπεδό τους και τα μαθήματα ήταν ανάλογα. Οι πιο αρχάριοι έμειναν στα πιο ρηχά και οι πιο προχωρημένοι βγήκαν μαζί με τους εκπαιδευτές πιο έξω σε μεγαλύτερα και καθαρότερα κύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πρώτου μαθήματος αφιερώθηκε από τους εκπαιδευτές στη γνωριμία του μέρους, στην επεξήγηση πολλών λεπτομερειών για το spot, τους κινδύνους αλλά και στον τρόπο που θα γινόταν το μάθημα.

Οι πρώτες μέρες μαθημάτων, αν και δύσκολες για όλους, βοήθησαν πολύ ώστε να αποκτήσει καθένας περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και να βελτιώσει την τεχνική του. Μέσα στις επόμενες ημέρες πολλοί από τους αρχάριους ακολούθησαν το γκρουπ των προχωρημένων, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας σχεδόν όλοι να βγουν στα πιο δυνατά και καθαρά κύματα.

Nick Uricchio

Την τρίτη μέρα της παραμονής στην Ericeira πραγματοποιήθηκε μια επίσκεψη στο εργοστάσιο της Semente Surfboards που εδρεύει εκεί. Ο Nick Uricchio, ιδρυτής και shaper της Semente Surfboards, έκανε την ξενάγηση σε όλα τα στάδια παραγωγής μιας σανίδας, μίλησε με όλους και έλυσε πολλές απορίες για τη διαδικασία, από το πρώτο βήμα της σχεδίασης μέχρι και τον χρωματισμό της.

Εκτός από το surf, η Ericeira είχε να προσφέρει και άλλα πολλά. Βόλτες στο τεράστιο skatepark του Boardriders με δυο bowl, ταβερνάκια, καφέ και μπαρ για όλα τα γούστα, σε απόσταση 5-10 λεπτών περπατώντας από τον ξενώνα Chill Hill.

Το τελευταίο βράδυ ήταν εορταστικό, καθώς έγινε ένα μεγάλο bbq με τοπικά κρέατα και γλυκά στον ξενώνα που κράτησε μέχρι αργά. Οι εντυπώσεις όλων ήταν πολύ θετικές, καθώς απέκτησαν ανεκτίμητες εμπειρίες σε δυνατά κύματα, με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουν τον επόμενο προορισμό.

Photo credits: Γιάννης Χανούμης