Με απόλυτη επιτυχία διεξάγεται η πρώτη περίοδος του Kids Surf Camp στη σχολή του Chania Surf Club. Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν, ηλικίας 4,5-11 ετών, έχουν έρθει σε επαφή με τα δύο βασικά αθλήματα, το surf και το SUP και φαίνεται να το απολαμβάνουν.

Τα παιδιά σε καθημερινή βάση κάνουν μαθήματα κολύμβησης υπό την καθοδήγηση καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα τον υγρό στίβο, ώστε να βελτιωθεί η τεχνική και η υδροβιότητά τους. Στη συνέχεια,  στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα κάνουν δύο μέρες surf και δύο μέρες SUP με τον εκπαιδευτή της ISA, Νίκο Καλατζάκη. Τέλος, μία μέρα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές ναυαγοσωστικής, με τη βοήθεια της ΕΝΑΜΟΝΟΧ (Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα Ναυτικού Ομίλου Χανίων), ώστε να μπορούν να προστατεύσουν αρχικά τον εαυτό τους και στη συνέχεια οποιονδήποτε χρειαστεί.

“Για εμάς είναι σημαντικό τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα αθλήματα μας από μικρή ηλικία! Ακολουθώντας πάντα μεθοδολογίες εκπαίδευσης της ISA, τους διδάσκουμε αρχές και σεβασμό μέσα στο νερό, μαθαίνοντας δύο από τα πιο συναρπαστικά σπορ”, σημειώνει ο Νίκος Καλατζάκης. “Παράλληλα, υπάρχει αθλητικός προσανατολισμός όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι των δύο αυτών αθλημάτων. Γίνεται ενημέρωση για την αγωνιστική ιστορία και κατάσταση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε διοργανώσεις του surf και του SUP, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Rip Curl Greece για όλο τον εξοπλισμό που μας παρέχει για το camp, συμβάλλοντας πάντα θετικά στην ανάπτυξη του αθλήματος”.

Photo credits: Εμμανουήλ Αρμουτάκης