Ο Νίκος γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, όπου και ζει μόνιμα. Τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό έγιναν σε ηλικία 9 ετών, όχι στη θάλασσα, αλλά στο βουνό, όταν είχε την πρώτη αναρριχητική του εμπειρία. «Από τότε είμαι εθισμένος στα extreme σπορ, τα οποία έχουν γίνει μέρος της ζωής μου», λέει ο ίδιος. «Ο αλπινισμός και το surf είναι κινητήρια δύναμη για μένα. Είχα την τύχη να αισθάνομαι μια έμφυτη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον από μικρός και έχω δομήσει τη ζωή μου έτσι ώστε να μπορώ να αφιερωθώ σε αυτό. Μου αρέσουν όλα τα disciplines του surf: shortboard, longboard, SUP surf, downwind, kitesurf, SUP και σκοπός μου είναι να περνάω χρόνο στη θάλασσα με οτιδήποτε από όλα αυτά!».

Πλέον, ο Νίκος είναι surf instructor. Έχοντας λάβει τις πιστοποιήσεις ISA Surf Level 1και ISA SUP Flat water Level 1, δημιούργησε τη σχολή Chania Surf Club στην παραλία Χρυσή Ακτή, ενώ ασχολείται σε αγωνιστικό επίπεδο με το SUP surf. Πριν από λίγες μέρες κέρδισε την 3η θέση στο 1ο SUP Style Challenge που διοργανώθηκε από το WBSF και τη Nixon, καθώς και το Best Wave prize από τη BIC SUP με το μεγαλύτερο σκορ κύματος. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ISA World StandUp Paddle and Paddleboard Championship (WSUPPC), που θα διεξαχθεί στη Δανία.

Πότε και πώς μπήκε το surf στη ζωή σου;
Η πρώτη μου επαφή με το surf ήταν περίπου το 1996-97, σε ηλικία 13-14 χρόνων, μέσω της ναυαγοσωστικής, με την οποία ασχολιόμουν πολύ ενεργά τότε. Συγκεκριμένα ήταν με ένα bodyboard. Έκτοτε ασχολήθηκα με το bodyboard και το surf περιστασιακά θα έλεγα και από το 2005 και μετά άρχισα να αφιερώνω ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου σε αυτό το άθλημα.

Τι είναι αυτό που κάνει το surf ξεχωριστό για σένα;
Το surf είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά extreme sports. Η αίσθηση της ταχύτητας πάνω στο νερό κάνει το surf πολύ ιδιαίτερο και παράλληλα το δέος που νιώθεις όταν βρίσκεσαι στο νερό σε μια μεγάλη μέρα, το κάνει ξεχωριστό!

Από 1-10 Σεπτεμβρίου θα βρεθείς στη Δανία, στο ISA World StandUp Paddle and Paddleboard Championship. Πώς προέκυψε αυτή η συμμετοχή και σε ποιο άθλημα θα πάρεις μέρος;
Η HSSA, ως μοναδικός εκπρόσωπος της ISA στην Ελλάδα, έκανε την επιλογή για τη σύνθεση της εθνικής μας ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Δανία. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένη διαδικασία πρόκρισης, η οποία βασίστηκε στα αποτελέσματα του αγώνα του Εurotour που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η ομάδα αποτελείται από τέσσερα άτομα, ένα για κάθε discipline και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε αυτή τη διοργάνωση. Εγώ προσωπικά θα αγωνιστώ στο άθλημα του SUP surf, που θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου στην Cold Hawaii, στο Klitmøller, στη βόρεια Δανία.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος όσον αφορά στο surfing, οι μελλοντικές σου βλέψεις;
Το surf είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα. Προσωπικός μου στόχος είναι να συμβάλλω στην Ελλάδα στην υγιή μετάδοση του αθλήματος πρώτα από όλα σαν αθλητής και έπειτα ως προπονητής μικρών παιδιών! Οι μελλοντικές μου βλέψεις είναι να δω μια σωστή παιδεία μέσα στο νερό, μια οργανωμένη ομοσπονδία surf υπό την αιγίδα της ISA και της Ολυμπιακής επιτροπής και κατ’ επέκταση ένα σωστό πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο θα αναδείξει μια ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.

Τι σου αρέσει περισσότερο δουλεύοντας ως surf instructor;
Το ομορφότερο συναίσθημα που μπορείς να εισπράξεις είναι το χαμόγελο των μαθητών σου όταν καταφέρνουν να πάρουν το πρώτο τους κύμα.

Γιατί κάποιος να επιλέξει το surf ως σπορ και ποια συμβουλή θα έδινες σε όσους ξεκινούν τώρα; Το surf σου προσφέρει διασκέδαση από την πρώτη στιγμή. Όταν είσαι στο νερό αφήνεις πίσω τα προβλήματα που σε απασχολούν και χάνεσαι στη μαγεία της θάλασσας. Μια συμβουλή που θα έδινα, ειδικά σε γονείς που ίσως από υπερβολική προστασία δεν αφήνουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν εναλλακτικά αθλήματα, είναι ότι το surf στην Ελλάδα δεν είναι αυτό που φαντάζονται βλέποντας ταινίες με γιγάντια κύματα και καρχαρίες. Είναι ένα σπορ με απίστευτη ενέργεια, που μαθαίνει, ψυχαγωγεί και σκληραγωγεί το παιδί, δίνοντάς του ταυτόχρονα αμέτρητη ευχαρίστηση.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου surf spots στην Ελλάδα και γιατί;
Τα δυο αγαπημένα μου spots είναι στην Κρήτη! Bone to bone και Cobra. Είναι για μένα ξεχωριστά για την αγριάδα και το βαθμό δυσκολίας τους, θυμίζοντας world class spots στο εξωτερικό.