Η Αργυρώ είναι ένα κορίτσι που αγαπάει πραγματικά τη θάλασσα, ίσως λόγω καταγωγής, αφού είναι από το ξεχωριστό νησί της Ικαρίας. “Η θάλασσα ήταν πάντα το πάθος μου και το περιβάλλον που θα ήθελα να δουλέψω. Για το λόγω αυτό σπούδασα στο τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη”, λέει η ίδια. “Εκεί ξεκίνησα παράλληλα να ασχολούμαι με την αυτόνομη κατάδυση, η οποία σε συνδυασμό με τις νέες μου πλέον γνώσεις, με μύησαν σε έναν πραγματικά κρυφό, γεμάτο χρώμα και ζωή κόσμο”. Εννοείται, βέβαια, ότι μία ακόμη αγάπη της είναι το surf, την οποία μοιράζεται με τους μαθητές της, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανήκει στο team των instructors του Ikaria Surf School.

Πότε και πώς μπήκε το surf στη ζωή σου;
Το surf μπήκε στη ζωή μου το 2008 και μάλιστα κάπως τυχαία. Μέχρι την περίοδο εκείνη το surf δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα στην Ικαρία. Μόνο τέσσερα-πέντε άτομα ασχολούνταν και αυτά εμφανίζονταν σπάνια. Το καλοκαίρι του 2008, λοιπόν, ήρθε στο νησί η πρώτη σερφoπαρέα, μερικά νέα αγόρια, φορτωμένοι σανίδες, κιθάρες και πολύ ενέργεια. Νοίκιασαν το σπίτι που βρισκόταν πάνω από το δικό μου και έτσι τους γνώρισα πολύ γρήγορα. Λίγο καιρό μετά, το ένα από τα παιδιά, ο Ηλίας Αντωνόπουλος, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του στο νερό για να δοκιμάσω και εγώ να κάνω surf. Στην αρχή το είχα πάρει στην πλάκα και δεν το σκεφτόμουν καν να μπω στη φουρτουνιασμένη θάλασσα με μια σανίδα δεμένη στο πόδι μου. Καθώς όμως ο Ηλίας επέμενε, αποφάσισα μια μέρα να κάνω και εγώ την πρώτη προσπάθεια. Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα το μικρόβιο του surf είχε μπει στον οργανισμό μου.

Τι σε κέρδισε σε αυτό και τι σου χαρίζει η ενασχόλησή σου με το surf;
Το surfing είναι ένα άθλημα που λαμβάνει χώρα σε ένα δυναμικό και παράλληλα πανέμορφο περιβάλλον, τη θάλασσα. Λόγω της δυναμικής αυτής, έχει τη δυνατότητα να σου χαρίζει πολύ όμορφα και διαφορετικά κάθε φορά συναισθήματα, ανάλογα τις συνθήκες και τη διάθεσή σου. Από την απόλυτη ηρεμία στην αδρεναλίνη, από τη χαλαρότητα σε αδιανόητα νεύρα, από την παρεΐστικη διάθεση και το χαβαλέ, στην απομόνωση. Κανένα κύμα δεν μοιάζει με το προηγούμενο και καμία μέρα στο νερό δεν θα είναι ίδια με την επόμενη. Η ενασχόληση μου με το surf, μου χαρίζει μοναδικά συναισθήματα και μια συνεχή αγωνία για το πότε θα είναι το επόμενο session. Τα περισσότερα άτομα που ασχολούνται με το surf -μπορεί να ακουστεί περίεργο- αλλά μοιάζουν σχεδόν “εξαρτημένα” από αυτό. Το surf αποτελεί ένα μεγάλο περιοριστικό παράγοντα στη ζωή σου. Παρακολουθείς καθημερινά τον καιρό, όταν βγάλει κύμα προσαρμόζεις όλες τις υποχρεώσεις σου ώστε να βρεθεί οπωσδήποτε χρόνος για παραλία, οι διακοπές που θα οργανώσεις θα έχουν οπωσδήποτε σχέση με το surf και γενικότερα τα πάντα κινούνται γύρω από αυτό.

Ποια surf-εμπειρία θα ξεχώριζες και γιατί; 
Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια, νομίζω θα ήταν μια μέρα στην Ερεσό της Λέσβου. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που έχω δει μπροστά μου κύμα που πραγματικά έμοιαζε με εξωτερικού. Μετά από ένα δυνατό νοτιά στο Αιγαίο, ο οποίος σταμάτησε πολύ απότομα, είδαμε ένα θέαμα που δεν πιστεύαμε. Πραγματικό swell που δημιουργούσε tubes καθώς έσκαγε, δυνατό και πολύ γρήγορο. Το κακό όμως σε μικρές θάλασσες όπως το Αιγαίο, είναι ότι τέτοιες συνθήκες έχουν πολύ μικρή διάρκεια και τα κύματα γρήγορα εξασθενούν. Έτσι και εκείνη τη μέρα, το μέγεθος μειώθηκε πολύ γρήγορα, παρόλα αυτά είναι μία από τις ωραιότερες εικόνες κύματος που έχω δει ως τώρα στην Ελλάδα.

Που προτιμάς να κάνεις surfing στην Ελλάδα;
Δεν μπορώ να πω πως έχω κάνει surf σε πολλά μέρη στην Ελλάδα. Από εκείνα που έχω ταξιδέψει νομίζω πως θα ξεχώριζα την Κρήτη, όπου μπορείς να βρεις εξαιρετικές συνθήκες με κύμα κάθετο και γρήγορο. Επειδή, όμως, σαν το σπίτι μας δεν έχει, το μέρος που προτιμώ να κάνω surf και νιώθω πιο άνετα και πιο οικία είναι στην Ικαρία.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος όσον αφορά στο surfing;
Το surf είναι ένα άθλημα το οποίο έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και δίνει σιγά σιγά τη δυνατότητα στους Έλληνες να ασχοληθούν με αυτό πιο εντατικά. Εγώ αυτό που έχω θέσει σαν προσωπικό στόχο, από τη στιγμή που ξεκίνησα, είναι να το εξελίξω τόσο, ώστε να το ευχαριστιέμαι όσο γίνεται περισσότερο.

Υπάρχει κάποια συμβουλή που θα έδινες ως surf instructor σε όποιον ξεκινά τώρα να ασχολείται με το surf;
Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλω να επισημάνω. Με υπομονή και επιμονή όλοι εξελίσσονται και γίνονται καλύτεροι. Αν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή θα ήταν, σαν άνθρωποι που ασχολούμαστε με ένα θαλάσσιο άθλημα, επηρεαζόμαστε από την ποιότητα των υδάτων και κατανοούμε την αξία του περιβάλλοντος, να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε, ώστε την εικόνα της θάλασσας που έχουμε σήμερα στο μυαλό μας να την διατηρήσουμε και για τα επόμενα χρόνια.

Ποιοι είναι οι αθλητές που θαυμάζεις;
Οι αθλητές που θαυμάζω είναι πολλοί, αλλά εκείνος που ξεχωρίζω είναι ο Kelly Slater. Ένας άνθρωπος που έχει γράψει ιστορία στην παγκόσμια surf κοινότητα. Αρκεί απλά να πούμε πως σήμερα, στα 47 του χρόνια, αγωνίζεται ακόμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παραμένοντας ένας από τους κορυφαίους surfer στον κόσμο, ενώ μάλιστα είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει κερδίσει έντεκα φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.