Για τον Ανδρέα, έναν από τους ανθρώπους που μας χαρίζει υπέροχες λήψεις μέσα και έξω από το νερό, η φωτογραφία είναι μία εγκεφαλική, δύσκολη και εθιστική υπόθεση. Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποβρύχια φωτογραφία το 2011, καθώς είχε ήδη μια καλλιτεχνική έφεση και αγάπη για την τέχνη της φωτογραφίας. Είχε προηγηθεί, βέβαια, περίπου τρία χρόνια νωρίτερα, η ενασχόλησή του με το surf. Οπότε, το ένα βοήθησε το άλλο. «Ο συνδυασμός με γεμίζει αδρεναλίνη και με κάνει να νιώθω ζωντανός!», λέει ο ίδιος. Τον κατανοούμε απόλυτα!

Photo credit: Albena Todorova

Πώς και πότε προέκυψε το surf στη ζωή σου;
Ήταν ένα χειμωνιάτικο πρωινό, αρκετά χρόνια πριν. Κάποιοι φίλοι θα πήγαιναν στη Βουλιαγμένη που είχε βγάλει κύμα. Μου είπαν να πάω μαζί τους και η πρώτη απόπειρα ήταν αρκετή για να κολλήσω το μικρόβιο.

Τι σου χαρίζει η ενασχόλησή σου με αυτό; 
Χαρά και κλάμα!

Πώς συνδύασες τη φωτογραφία με το surf;
Με τη φωτογραφία υπήρχε η πώρωση από πριν, οπότε δεν ήταν δύσκολο να το συνδυάσω. Μάλλον πρόκυψε ως φυσικό ακόλουθο θα έλεγα, αφού οι εικόνες στη θάλασσα είναι μοναδικές.

Ποια θεωρείς την πιο ωραία εικόνα που έχεις αποτυπώσει και γιατί;
Είναι λίγο δύσκολο να απαντήσω σε αυτό, γιατί νομίζω πως δεν έχω κάνει ακόμα αυτό το κλικ που θα με κάνει να νιώσω stoked. Παρόλα αυτά, πρόσφατα τράβηξα μια underwater που μου άρεσε αρκετά, γιατί το φως είχε αρχίσει να πέφτει και η θάλασσα τα σύννεφα και ο ουρανός πήραν φωτιά από χρώμα!

Διαδικαστικά, τι δυσκολίες έχει η φωτογραφία μέσα και κάτω από το νερό;
Ίσως είναι από τα πιο δύσκολα είδη φωτογραφίας, γιατί όλα είναι ρευστά και κινούμενα! Συνήθως έχω στο μυαλό μου τη φωτογραφία που θέλω να τραβήξω πριν μπω στο νερό, οπότε επιλέγω και το ανάλογο set up στην κάμερα. Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο οι συνθήκες που υπάρχουν, το crew που είναι στο νερό και φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει και η τύχη. Υπάρχει περίπτωση να έχεις κάνει την καλύτερη λήψη και στο θέμα να έχει κάτσει σταγόνα και να χαλάσει όλη τη φωτογραφία, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά! Επίσης, όταν μπαίνεις στο νερό πρέπει να ξέρεις τις αντοχές σου και μέχρι που μπορείς να φτάσεις για να βγάλεις φωτογραφίες, γιατί η θάλασσα είναι επικίνδυνη και πρέπει να τη σέβεσαι. Υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα, αφροί, που δεν σου επιτρέπουν να κολυμπήσεις πολύ εύκολα και εκεί πρέπει να είσαι ήρεμος.

Από τι εξαρτάται το πότε θα σερφάρεις και πότε θα φωτογραφίσεις;
Αυτό είναι το μεγαλύτερο κάψιμο που τρώω όταν κάνω surf trips. Παίζει σημαντικό ρόλο το πόσο καιρό έχω να κάνω surf και τι συνθήκες επικρατούν, ως προς τα κύματα, τα χρώματα, το φως, αλλά συνήθως κάνω σαν τρελός,  αφού μπαίνω να κάνω surf, βγαίνω να πάρω κάμερα, μπαίνω ξανά στο νερό να τραβήξω, βγαίνω έξω και μετά  ξαναμπαίνω για surf!

Ποια θα ήταν για σένα η κορυφαία λήψη;
Mάλλον θα ήταν με κάποιους από τους αγαπημένους μου surfers -Craig Anderson, Dane Reynolds, Noa Deane, Ozzie Wright, Mason Ho- να είναι κολλημένοι δίπλα από το φακό μου!