Ο Δημήτρης είναι Πειραιώτης και μάλλον, έτσι εξηγείται η μεγάλη αγάπη που είχε από παιδί για τη θάλασσα. Η πρώτη επαφή με τα θαλάσσια σπορ ήρθε το 1987, όταν σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε ιστιοπλοΐα. Το 1991 πέρασε στο windsurf, ενώ αργότερα ασχολήθηκε με το νέο, τότε, σπορ του kite surf. Κι ενώ αρχικά θεωρούσε το surf στην Ελλάδα ουτοπικό, όπως οι περισσότεροι άλλωστε, κάτι άλλαξε στην πορεία. Τόσο μάλιστα, που δεν αρκέστηκε μόνο στο να παίρνει κύματα, αλλά ξεκίνησε να το κάνει με τη σανίδα που έφτιαξε ο ίδιος. Κάπως έτσι προέκυψαν τα Booty Surfboards, δηλαδή χειροποίητες και custom σανίδες, που φτιάχνει ο Δημήτρης για τον εαυτό του και τους φίλους του.

Πώς μπήκε το surf στη ζωή σου;
Πάντα με συνέπαιρνε η αίσθηση του κύματος. Έπιανα κύματα με σανίδες windsurf και στις διακοπές κουβαλούσα ένα παλιό longboard για παιχνίδι στο κύμα. Δεν θεωρούσα πως μπορεί κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με το surf στην Ελλάδα. Με τον καιρό, όμως, γνώρισα όλο και περισσότερους Έλληνες surfers και άλλαξα γνώμη. Η χώρα μας έχει αρκετά spots που μπορούν να δώσουν πολύ καλές μέρες.

Μπορείς να θυμηθείς κάποια surf-εμπειρία ως την καλύτερη ή πιο επικίνδυνη μέχρι τώρα;
Θυμάμαι το πρώτο μου «πλυντήριο» σαν να ήταν χτες. Πορτογαλία, Baleal, καλό swell, έχω κάνει drop και στα επόμενα μέτρα πέφτω. Στη συνέχεια, μετά από μερικά στριφογυρίσματα, βλέπω το φως της επιφάνειας και παλεύω κολυμπώντας να βγω στον αέρα. Η σανίδα, όμως, είχε πιάσει το κύμα και με τραβούσε από το πόδι. Πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να βγω και να πάρω ανάσα, αλλά μου φάνηκαν αιώνας.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την κατασκευή surfboards;
Ήθελα χρόνια να φτιάξω μια σανίδα του windsurf, είναι όμως πολύ απαιτητική κατασκευή και δεν το επιχείρησα ποτέ. Μετά από μια αγορά σερφοσάνιδου μου ξαναμπήκε η ιδέα της κατασκευής. Το surf, όντας πιο απλό, με έκανε να επιχειρήσω να φτιάξω μια σανίδα όπως ακριβώς την ήθελα. Μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα, βρέθηκα με τα υλικά στα χεριά και το πρώτο Booty ήταν πραγματικότητα.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες στο αντικείμενο αυτό, ως προς την κατασκευή μιας σανίδας;
Η κατασκευή μίας σανίδας, εκτός από πολύ μελέτη όσον αφορά στο shaping που είναι ένα ατελείωτο κεφάλαιο, απαιτεί άριστη γνώση των υλικών και εξίσου βασική προϋπόθεση είναι ο κατάλληλος χώρος. Οι ελληνικές σανίδες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα brands, εκτός από το marketing.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος για την επιλογή της σωστής σανίδας και τη συντήρησή της;
Για μένα, κάθε σανίδι που έχεις στα πόδια σου πρέπει να είναι custom. Φτιαγμένο στα μέτρα σου και για το κύμα που συναντάς στο spot που συχνάζεις. Η συντήρηση της σανίδας απαιτεί αγάπη! Είναι αρκετά ευαίσθητη σαν κατασκευή και δεν αντέχει στα χτυπήματα. Επίσης, μια θήκη είναι απαραίτητη καθώς μπορούμε να την μεταφέρουμε με ασφάλεια και την προστατεύει από τον ήλιο.