Για τον Γιώργο, πνεύμα ανήσυχο και άνθρωπο πολυτάλαντο, ο αθλητισμός είναι αναμφισβήτητα συνδεδεμένος με τη ζωή και την καθημερινότητά του. Αθλητής στην ολυμπιακή κατηγορία του windsurf, με πρώτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα windsurf νέων το 2000, πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Raceboard 2003 και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας 2004 μεταξύ άλλων, με πανελλήνιες πρωτιές στο SUP και βέβαια, με το surf να του χαρίζει στιγμές απόλαυσης. Ένας άνθρωπος με ήθος, αρχές, μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα, συνεχίζει με πίστη και όραμα να αγωνίζεται για τα σπορ που εκπροσωπεί.

Τι σημαίνει ο αθλητισμός για σένα;
Αθλητισμός για εμένα είναι όλη μου η ζωή. Προέρχομαι από νησί και συγκεκριμένα μεγάλωσα σε ένα παραθαλάσσιο χωριό, το Κόρθι της Άνδρου, όπου η θάλασσα ήταν στα πέντε μέτρα από το σπίτι μου. Εκεί ξεκίνησα να κάνω windsurf, surf και πολύ αργότερα SUP. Μέσω του αθλητισμού κατάφερα να πάρω αξίες, να αποκτήσω ταυτότητα και να περάσω πάρα πολύ όμορφα από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και τώρα. Είναι η διέξοδος μου όταν αντιμετωπίζω προβλήματα, όταν θέλω να καθαρίσει το μυαλό.

Ποιο είναι το κόστος του πρωταθλητισμού;
Το κόστος του πρωταθλητισμού είναι αφενός ότι για να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να στερηθείς αρκετά πράγματα, ειδικά σε περιόδους προετοιμασίας. Από την έντονη κοινωνική ζωή και τους φίλους σου πολλές φορές, μέχρι τη διατροφή σου και βέβαια, το πιο σημαντικό για εμένα, ότι μπορεί να έχεις τραυματισμούς λόγω της έντονης καταπόνησης του σώματος σου. Προσωπικά, έχω μείνει εκτός λόγω σοβαρού τραυματισμού τέσσερις φορές στην αθλητική μου καριέρα και κάθε φορά ήθελε όλο και μεγαλύτερη ψυχική δύναμη για να επανέλθω.

Πώς συνδύασες το windsurf, το surf και το SUP;
Κάνω πρωταθλητισμό στην ολυμπιακή κατηγορία του windsurf από το 1998 και παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο μου ξεκίνησα surf από το 2000. Το surf για εμένα δεν έχει το νόημα της προπόνησης. Είναι συνδεδεμένο με την ελευθερία, την παρέα και τα ταξίδια για να βρούμε κύμα με τους φίλους μου. Το 2010 ξεκίνησα να κάνω SUP, όπου και κόλλησα γιατί συνδύασα την προπόνηση με τη διασκέδαση. Στο SUP με έβαλε ο Γιώργος Κονταρίνης και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό. Είχε δει κάποια στοιχεία πάνω μου και επέμενε να ξεκινήσω μέχρι που πραγματικά κόλλησα!

Προτιμάς το surf , το SUP στο κύμα ή το αγωνιστικό SUP; 
Το κάθε ένα έχει την δική του χάρη… Το surf και το SUP στο κύμα είναι καθαρή διασκέδαση με τους φίλους μου. Το αγωνιστικό SUP μου αρέσει πολύ γιατί μέρα με τη μέρα, μέσω της προπόνησης χτίζω το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Λατρεύω να τρέχω αγώνες και τις προκλήσεις, αν και το κάνω πολλά χρόνια στο windsurf, μου αρέσει πολύ ο συναγωνισμός με τους άλλους αθλητές, η αδρεναλίνη και η πίεση του αγώνα.

Τι σου προσφέρει η επαφή με τη θάλασσα μέσα από τα σπορ;
Μου προσφέρει ισορροπία! Νιώθω ότι χαλαρώνω και έχω αίσθημα ευεξίας. Μετά από κάθε βόλτα στο νερό, με ένα μοναδικό τρόπο φορτίζουν οι μπαταρίες μου και διώχνω μακριά όλα τα αρνητικά και άσχημα συναισθήματα! Για εμένα και για πολύ κόσμο λειτουργεί ως μια ψυχοθεραπεία και πραγματικά είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει ένας γονιός στα παιδιά του!

Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές σου στο νερό μέχρι τώρα;
Σίγουρα από τις καλύτερες στιγμές είναι όταν έχεις ξυπνήσει πρωί να πας για surf με τον κολλητό σου και είναι glassy οι συνθήκες χωρίς αέρα και πολύ ωραίο κύμα… Απερίγραπτο συναίσθημα.
Στο windsurf και το SUP race, όταν κάνω προπόνηση στο νησί μου, όπου το τοπίο είναι μαγικό, μαζί με τους αθλητές μου, όπου έχω καταφέρει να είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο για να με κοντράρουν, ακόμα και να με κερδίζουν.

Ποια surf-εμπειρία θα ξεχώριζες και  γιατί;
Κορυφαία εμπειρία surf θα ξεχώριζα στο Καλό Νερό στην Πελοπόννησο, όπου μαζί με τον κολλητό μου κάναμε μόνοι μας τέσσερις ώρες surf με πολύ μεγάλο swell χωρίς αέρα.

Έχοντας την ιδιότητα του προπονητή, τι θα έλεγες στους νεότερους σχετικά με τα αθλήματα της θάλασσας, ειδικότερα για το surf και το SUP, τους κανόνες και την επαφή με τη θάλασσα;
Θα τους συμβούλευα να περνάνε όσο το δυνατότερο περισσότερο χρόνο στη θάλασσα κάνοντας απλά το άθλημα που αγαπάνε, surf ή SUP. Αν θα το κάνουν σε επίπεδο πρωταθλητισμού είναι δευτερεύον και καλοδεχούμενο σε όσους το επιλέξουν. Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι η ασφάλεια, για παράδειγμα να αποφεύγουν να κάνουν μόνοι τους κάποιο θαλάσσιο άθλημα, να προσέχουν τη θερμοκρασία τους επιλέγοντας τη σωστή στολή το χειμώνα, όπως και να γνωρίζουν την παραλία που μπαίνουν. Ειδικά στο SUP, πάντα να έχουν leash στη σανίδα τους.

Ποια χαρακτηριστικά πιστεύεις ότι χρειάζεται κανείς για να ασχοληθεί με τα αθλήματα της θάλασσας και ειδικά του surf και του SUP;
Απλά να ξέρει κολύμπι και όλα τα υπόλοιπα φτιάχνονται.

Έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό για να κάνεις surf ή SUP; Πού και ποιες είναι οι εμπειρίες σου από εκεί;
Λόγω του πρωταθλητισμού στο windsurf, από το 2000 μέχρι το 2011, έκανα γύρω στα οκτώ ταξίδια το χρόνο για αγώνες και προετοιμασίες, έχοντας μαζί μου στα περισσότερα σανίδι του surf, οπότε έκανα στον ελεύθερο χρόνο. Έτσι, είχα την τύχη να κάνω surf στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και βέβαια, με top στη λίστα, τα ταξίδια αποκλειστικά για surf στο Μπαλί και την Κόστα Ρίκα. Δυστυχώς αυτά τα ταξίδια τα έκανα μόνος μου, με διπλά sessions κάθε μέρα, ώστε να κάνω όσο περισσότερο μπορώ! Στα πρωινά sessions μου έκαναν παρέα στο line up κάτι σαλάχια, λίγο άβολο μέχρι να καταλάβω τι ήταν…

Ποιοι είναι οι αθλητές που θαυμάζεις και γιατί;
Από το υγρό στοιχείο νομίζω ο Kai Lenny είναι ένα πρότυπο αθλητή που κάνει καλά αρκετά θαλάσσια σπορ (windsurf wave/freestyle, kite, surf, foil, SUP race/wave) και επίσης είναι πολύ κουλ χαρακτήρας, απλός και αληθινός.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος σε ό,τι αφορά στο surf και το SUP.
Στο surf έχω σαν στόχο να μην αφήνω μέρα με ωραίες συνθήκες να περνάει και να μην βρίσκομαι στο νερό.
Στο SUP θέλω να τρέχω όσο πιο πολλούς αγώνες μπορώ! Μου έχει μείνει απωθημένο γιατί το ανακάλυψα σχετικά μεγάλος και μου αρέσει πάρα πολύ. Όσο με κρατάει το σώμα μου και ξεπερνάω τους τραυματισμούς μου θέλω να συμμετέχω σε όλους τους αγώνες. Δυστυχώς, λόγω του ότι προέρχομαι από πεντάμηνο σοβαρό τραυματισμό στη μέση μου, κρατάω μικρό καλάθι από άποψη επιδόσεων για τη φετινή σεζόν… Ξεκίνησα να τρέχω αναγνωριστικά αγώνες και έλαβα μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μεσαίων αποστάσεων της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, όπου και κατέκτησα την πρώτη θέση στα 14″ Ανδρών. Θα συνεχίσω με τη διοργάνωση της HSSA το Μάιο, με στόχο να είμαι σε μια σχετικά καλή κατάσταση για το Euro Tour τον Ιούνιο στην Ελλάδα, όπως και το πανελλήνιο μεγάλων αποστάσεων της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ. Και βέβαια στόχος μου είναι η διάδοση αυτών των πολύ όμορφων αθλημάτων που πραγματικά αξίζει όλος ο κόσμος να δοκιμάσει!