Ο Κωνσταντίνος ανήκει στην κατηγορία εκείνων που εγκατέλειψαν την Αθήνα επιλέγοντας να ζήσουν σε ένα τόπο πιο φιλικό, με καλύτερη ποιότητα ζωής, που επιπλέον του προσφέρει τη δυνατότητα να κάνει surf τουλάχιστον τις μισές μέρες του χρόνου. Αυτός ο τόπος είναι τα Χανιά. Και παρόλο που η επαγγελματική του ενασχόληση ήταν άλλη όσο ζούσε στην πρωτεύουσα, η αγάπη του για το surf επηρέασε και αυτή την πτυχή της ζωής του. Έτσι, προέκυψε η Salty Drop, μια σταγόνα που κρύβει μέσα της αγάπη για τη θάλασσα και το surf, ωραία αισθητική και πολύ δημιουργικότητα.

Πότε και πώς άρχισες να ασχολείσαι με το surf;
Μεγαλώνοντας στην Αθήνα, πάντα είχα το απωθημένο να δοκιμάσω κάποια μέρα να σερφάρω, αλλά δεν πίστευα ότι η Ελλάδα θα προσέφερε τα κύματα που έβλεπα σε βίντεο και φωτογραφίες του εξωτερικού. Ένα ταξίδι μου στη Βραζιλία το 2008, ήταν η αφορμή της γνωριμίας μου με το μαγικό κόσμο του surf. Εκεί, για δύο μήνες, ήταν η καθημερινή μου ενασχόληση. Από τότε ξεκίνησα να ψάχνω το κύμα και στην Ελλάδα, όπου με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι έχουμε πανέμορφα κύματα!

Τι σου χαρίζει η ενασχόλησή σου με αυτό;
Είναι μια μορφή διαλογισμού. Αδειάζει το μυαλό σου από όλες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς. Έμενα προσωπικά με ηρεμεί και μου χαρίζει ένα αβίαστο χαμόγελο μετά από κάθε κύμα.

Ποια surf-εμπειρία θα ξεχώριζες και γιατί;
Στη μέχρι τώρα διαδρομή μου ξεχωριστή εμπειρία ήταν η εξερεύνηση του νησιού Lombok της Ινδονησίας. Σανίδια δεμένα στα μηχανάκια, χωματόδρομοι μέσα στην τροπική βλάστηση, ένα dry bag με τα απολύτως απαραίτητα και κάθε μέρα στο κυνήγι διαφορετικού spot. Χιλιόμετρα, εναλλαγές εικόνων, κρυστάλλινα νερά, ξαφνικές βροχές και glassy κύματα ολοκλήρωναν το πανέμορφο σκηνικό.

Που θεωρείς ότι μπορεί να βρει κανείς τις καλύτερες συνθήκες για surfing στην Ελλάδα;
Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ακτογραμμή άνω των 13.000 χιλιομέτρων. Με καλή παρέα, κατάλληλες καιρικές συνθήκες και πολλή όρεξη, μπορείς να ανακαλύψεις πολλά breaks. Ζω και σερφάρω στην Κρήτη που καταλήγουν τα περισσότερα swells, δημιουργώντας breaks για όλα τα επίπεδα. Αντίστοιχης ποιότητας κύματα μπορεί να βρει κανείς στην Πελοπόννησο, στην Πάργα και σε νησιά του Αιγαίου.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου spots και γιατί;
Όλα, όταν το κύμα είναι glassy και έχω όμορφη παρέα στο νερό!

Σε ποιά μέρη στο εξωτερικό έχεις ταξιδέψει;
Έχω ταξιδέψει σε πολλούς προορισμούς, αλλά έχω σερφάρει στη Βραζιλία και στην Ινδονησία, σε Bali, Lombok και Nusa Lembongan. Σκοπεύω το επόμενο ταξίδι μου να είναι στη μακρινή Αυστραλία…

Πώς πρόεκυψε η Salty Drop;
Από την ενασχόληση μου με το surf. Λόγω του ύψους μου (1.93 μ.), ξεκίνησα νωρίς να φτιάχνω custom σανίδια για να πληρούν τις δικές μου προδιαγραφές, τόσο στο νερό όσο και στην αισθητική μου. Η επαγγελματική μου εμπειρία με το ρούχο, με οδήγησε στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης συλλογής ρούχων και αξεσουάρ που πλαισιώνουν τις σανίδες μας. Η όλη προσπάθεια είναι να αποτυπώσουμε μέσα από το brand τη δίκη μας φιλοσοφία και αισθητική για το surf που τόσο αγαπάμε. Η όλη διαδικασία δεν είναι προσωπική υπόθεση, καθώς υπάρχει δημιουργική ομάδα που ασχολείται με τo shaping, το design, τα graphics και τη φωτογραφία.

Τι προϊόντα περιλαμβάνει και για ποιους λόγους ξεχωρίζει;
Τους λόγους που ξεχωρίζει η Salty Drop θα τους κρίνει ο καταναλωτής… Εμείς προσπαθούμε να έχουμε μια πλήρη γκάμα προϊόντων (T-shirt, φορέματα, τσάντες, καπέλα κ.α.), δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στο σχεδιαστικό κομμάτι. Όλα αυτά θέλουμε να τα προσφέρουμε σε προσιτές τιμές. Τα σανίδια κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ινδονησία από τα χέρια του Mr. Hafi, ενός shaper με τεράστια 15ετή εμπειρία. Πρόκειται για μια σχέση που ξεκίνησε το 2010 και κατέληξε στην οικογένεια της Salty Drop. Έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε custom boards με οποιαδήποτε απαίτηση έχει ο πελάτης αναφορικά με τεχνικά χαρακτηριστικά, υλικά (fiberglass, epoxy, wood) και artwork, τα οποία μπορεί να δει κανείς με λεπτομέρειες στην αντίστοιχη ενότητα στο saltydrop.com.

Που μπορεί να βρει κάποιος τη Salty Drop;
Τα προϊόντα της Salty Drop τα βρίσκετε στο website saltydrop.com και σε φυσικό χώρο στα καταστήματα Gong σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Η Salty Drop διανύει τον τρίτο χρόνο ζωής της και οι σκέψεις επικεντρώνονται στην ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στις προτεραιότητές μας είναι να εμπλουτίζεται η συλλογή με νέα και καλοσχεδιασμένα προϊόντα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της surf κοινότητας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κρητικός