Ο Στέλιος θυμάται σχεδόν πάντα τον εαυτό του πάνω σε μια σανίδα, είτε στη θάλασσα με το surf, είτε στο τσιμέντο με το skate, είτε στο χιόνι με το snowboard. Φαίνεται ότι το ταλέντο του είναι έμφυτο και ο ίδιος δίνεται σε αυτό που κάνει. Έτσι, αν και μόλις 18 ετών, ανήκει πλέον στην ομάδα των team riders της Cohete Surfboards. Στόχος του, να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να ταξιδέψει για να σερφάρει σε πολλά µέρη.

Πότε και πώς µπήκε το surf στη ζωή σου;
Ξεκίνησα το surf στην ηλικία των 7 ετών, με το οποίο με έφερε σε επαφή ο πατέρας µου, που ήδη έκανε. Η πρώτες φορές που δοκίμασα να σταθώ στη σανίδα ήταν στην Ικαρία. Από την πρώτη φορά που έκανα surf δέθηκα πολύ με αυτό. Μου έδωσε ένα συναίσθημα μοναδικό, διαφορετικό από τα υπόλοιπα αθλήματα που έκανα. Όμως, είχα εξοικειωθεί με την ισορροπία από το skate και το snowboard και έτσι δεν άργησα να μάθω surf. Η πρώτη μου σανίδα ήταν ένα softboard που μου είχε πάρει ο πατέρας μου, την έχω ακόμη!

Έχεις κάποιους αθλητές ως πρότυπα;  
O John John Florence είναι ο αγαπημένος μου surfer, γιατί συνδυάζει τέλεια airs και style και είναι από τους πιο προσγειωμένους και επιτυχημένους στο άθλημα.

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στο surf; Μπορείς να κάνεις κάποια σύγκριση µε τα άλλα σπορ που ασχολείσαι;
Το surf µε κέρδισε γιατί είναι ένα άθληµα που σου προσφέρει µία τελείως µοναδική εµπειρία και ηρεµία. Συνδέεσαι µε τη φύση, άρα κάνει καλό στο πνεύμα και παράλληλα ασκείσαι, οπότε βοηθάει και το σώμα. Όσα χρόνια ασχολούμαι µε το surf, κάνω επίσης, skate και snowboard. Το surf, όµως, έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις μου και το style µου στα άλλα δύο αθλήµατα έχει λίγες διαφορές µε το style µου στο surf. Όλα τα board sports συνδέονται κατά κάποιο τρόπο. Έτσι, όταν εξελίσσεις το ένα βελτιώνεσαι και στα υπόλοιπα.

Ποιες είναι οι καλύτερες στιγµές σου στο νερό µέχρι τώρα;
Πραγµατικά µου αρκεί κάθε φορά που απλά είµαι στο νερό και κάνω surf. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω, σίγουρα θα ξεχώριζα τις φορές εκείνες που βγαίνει ένα καινούριο τρικ ή κάποιο barrel.

Που θεωρείς ότι µπορεί να βρει κανείς τις καλύτερες συνθήκες για surfing στην Ελλάδα;
Τα αγαπημένα µου spots για surf είναι στην Πελοπόννησο. Με καλή πρόγνωση µπορεί να βγάλει πολύ ποιοτικά κύµατα, σε επίπεδο εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, προτιμώ το Καλό Νερό και τον Λαγκούβαρδο.

Σε ποια µέρη εκτός Ελλάδας έχεις σερφάρει και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από εκεί;
Έχω σερφάρει σε Πορτογαλία και Σρι Λάνκα. Στην Πορτογαλία ήταν το πρώτο ταξίδι µου στο εξωτερικό για surf και μου άρεσε γιατί τα κύµατα ήταν µεγάλα και δυνατά. Στη Σρι Λάνκα από την άλλη, τα κύµατα ήταν πολύ ποιοτικά και παιχνιδιάρικα. Το µέγεθος έφτανε µέχρι τα 2,5 µέτρα, τουλάχιστον όσες μέρες έμεινα εκεί. Η βασική διαφορά που παρατήρησα σε σχέση µε την Ελλάδα, είναι ο τοπικισμός. Οι locals προσπαθούν να κρατήσουν τα spots κρυφά και µακριά από τους τουρίστες. Μερικές φορές μάλιστα θα μπορούσα να πω ότι γίνονταν επιθετικοί. Βέβαια, πρέπει να υπάρχει πάντα σεβασμός στους ντόπιους!

Πες µας µια εµπειρία που σου έχει µείνει αξέχαστη από κάποιο surf session.
Μία μοναδική εµπειρία έχω αποκομίσει από µία φορά που έκανα surf σε ένα spot στη Σρι Λάνκα, µε πολύ ωραίο κύµα και ελάχιστο κόσµο. Το κορυφαίο,  όµως, σε όλη αυτή την περίπτωση, είναι ότι κολυµπούσαν ανάμεσά μας θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες κάθε λίγο έβγαζαν έξω το κεφάλι τους ώστε να ενηµερωθούν για ό,τι συνέβαινε γύρω.

Ποια είναι η αγαπηµένη σου σανίδα;
Αγαπηµένη µου σανίδα είναι η AMS 5’7*18,75*2.40 25l της Cohete surfboards. Με έχει συνοδεύσει στη Σρι Λάνκα φέτος και σε κύματα κάθε είδους, γιατί περνάω εξίσου καλά σε κάθε περίσταση με αυτό το σανίδι. Για μεγαλύτερο κύμα χρησιμοποιώ το ίδιο μοντέλο σανιδιού σε 5’9 και 27lt.

Τι κάνεις εναλλακτικά όταν δεν υπάρχει κύµα;
Όταν δεν έχει κύµα πηγαίνω για skate να σερφάρω το τσιµέντο. Προτιμώ να κάνω skate σε ράμπες και bowls γιατί μου αρέσει η ταχύτητα και τα airs. Νιώθω ότι στο skate μπορώ να κάνω surf και snowboard ταυτόχρονα.

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος όσον αφορά στο surfing;
Καθώς ζω στην Ελλάδα, δεν µπορώ δυστυχώς να έχω µεγάλα σχέδια για το surf, καθώς το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Σίγουρα, όµως, θέλω να φτάσω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω σε πολλά µέρη για surf και για αγώνες.

Πώς πιστεύεις ότι θα µπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο το surf στην Ελλάδα;
Το surf γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει γίνει περισσότερο µόδα δυστυχώς. Για να πούμε ότι αναπτύσσεται ως άθληµα, θα πρέπει όσοι ασχολούμαστε από τη δική µου γενιά και οι επόµενες, να είμαστε ενωμένοι και οι πιο έµπειροι να βοηθούν αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν και να εξελιχθούν. Επίσης, καλό θα ήταν να υπάρχει η υποδομή, με χρηματοδότηση από το κράτος, ώστε οι αθλητές να μπορούν να προπονούνται και να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό.