Ο Γιαννανδρέας – Andy, πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας ΤΕΦΑΑ, είχε έτσι κι αλλιώς μια έφεση στον αθλητισμό. Όταν γνώρισε το surf, πριν από δεκαέξι χρόνια, κόλλησε με αυτό. Απόδειξη, το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Έλληνας δάσκαλος surf στην Ελλάδα και ο μόνος με ISA (International Surfing Association) level 2 license. Επίσης, έχει πιστοποιήσεις από τις BSA (British Surfing Association), Surfing GB και SLSGB (Surf Lifesaving Great Britain). Συνεργάστηκε ως surf instructor με μερικές από τις μεγαλύτερες σχολές στον κόσμο, όπως στις Quiksilver Surf School και Fresh Surf στη Fuerteventura, στους Κανάριους Νήσους. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, υπήρχε ένα project στο μυαλό του, που κατάφερε να κάνει πραγματικότητα: το Kalo Surf.

Photo credit: Monkeywaves photography

“Το Kalo Surf είναι μία σχολή που έχει στόχο να φέρει ανθρώπους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων πιο κοντά στο στοιχείο του νερού και να τους προσφέρει διασκέδαση. Μετά από αρκετά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αποφάσισα ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ζεις και να σερφάρεις από το σπίτι σου. Έτσι, επέστρεψα στις ρίζες μου, εδώ όπου άρχισαν όλα. Στην Κρήτη, ένα τόπο με αρχαίο πολιτισμό και παραδόσεις, χορούς και καλό φαγητό, και βέβαια με την ατελείωτη ακτογραμμή, γεμάτη από εντυπωσιακούς κόλπους που μας περιμένει να την εξερευνήσουμε”, λέει ο ίδιος.

Τι είναι αυτό που κάνει το surf ξεχωριστό για σένα; 
Το πιο ξεχωριστό πράγμα που μου προσφέρει το surf, εκτός από διασκέδαση, είναι η αίσθηση του να ξεχνάς όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής, παντελώς.

Πες μου την πιο αξέχαστη surf-εμπειρία που έχεις ζήσει.
Θα χαρακτήριζα ως αξέχαστη την εμπειρία να κάνω surf στη Fuerteventura μαζί με φίλους, μόνο εμείς, χωρίς κανέναν άλλο μέσα στο νερό, πράγμα το οποίο σπανίζει στις μέρες μας. Ήταν πολύ ωραίες στιγμές.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου surf spots στην Ελλάδα και γιατί;
Τα αγαπημένα μου spots είναι στην Κρήτη, η οποία βρίσκεται στο πιο ευνοϊκό σημείο για surf όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Μεσόγειο, θα μπορούσα να πω.

Πώς θα παρακινούσες κάποιον ν’ ασχοληθεί με αυτό;
Θα του έλεγα ότι όλα τα χρόνια που διδάσκω surf, δεν συνάντησα έναν άνθρωπο που το δοκίμασε και δεν έπαψε να χαμόγελα. Το surf είναι το μόνο άθλημα που θα σε κουράσει πιο πολύ από όποιο άλλο άθλημα δοκιμάσεις στη ζωή σου, αλλά ταυτόχρονα δεν θα θες να σταματήσεις να το κάνεις.