Αν νιώθεις έτοιμος ή έτοιμη να πάρεις το πρώτο σου κύμα, τότε σίγουρα το Kyma Surf School θα σε βοηθήσει να μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι. Πρόκειται για μια κινητή σχολή, που σε πηγαίνει -που αλλού;- όπου υπάρχει κύμα. Ο Σάκης Βλάχος, κάτοχος διπλωμάτων surf instructor από την ISA (International Surfing Association) και ναυαγοσώστη από την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, βασικός εκπαιδευτής του Kyma Surf School, μας δίνει τις απαντήσεις.

Που μπορεί να βρει κάποιος το Kyma Surf School; Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της σχολής;
Η βάση της σχολής είναι στη Γλυφάδα, αλλά τα μαθήματα γίνονται πάντα κατόπιν συνεννόησης, όταν το επιτρέπει ο καιρός στις παραλίες όπου υπάρχει κύμα. Κυρίως σε παραλίες της Αττικής και στην Πελοπόννησο. Παρακολουθούμε πάντα τον καιρό και αν υπάρχει πρόγνωση για κύμα, ανακοινώνουμε τα μαθήματα λίγες μέρες πριν μέσω Facebook. Παράλληλα, οργανώνουμε μονοήμερες εκδρομές με προορισμό συνήθως την Πελοπόννησο, χρησιμοποιώντας για τη μεταφορά το 9θέσιο μίνι βαν της σχολής. Η εκκίνηση γίνεται από τη Γλυφάδα, αλλά κάνουμε στάσεις και κατά μήκος της παραλιακής, με τελευταία στάση στη Λ. Αθηνών, ώστε να διευκολύνουμε τους μαθητές. Τους μεταφέρουμε λοιπόν στον προορισμό μας,  όπου γίνονται μαθήματα, αλλά και ενοικίαση εξοπλισμού. Απευθυνόμαστε κυρίως σε αρχάριους, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να νιώσουν πιο οικεία πάνω στη σανίδα και μέσα στο νερό ή σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους. Επίσης, κάνουμε μαθήματα SUP κυρίως στις παραλίες των νοτίων προαστίων από τη Γλυφάδα και το Καβούρι, μέχρι τη Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα και την Αγία Μαρίνα.

Τι κάνει το Kyma Surf School να ξεχωρίζει;
Το ότι λειτουργούμε δώδεκα μήνες το χρόνο, είμαστε πολύ οργανωμένοι, προσφέρουμε πολύ καλή εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση της μετακίνησης με το βαν που διαθέτουμε, όλοι οι εκπαιδευτές έχουν χρόνια εμπειρίας στο surf και επιπλέον, οι μαθητές έχουν έκπτωση 20% σε εξοπλισμό και προϊόντα της εταιρείας ΚΥΜΑ.

Παράλληλα η σχολή διοργανώνει surf camps. Πες μου λίγα λόγια γι’ αυτό.
Τα surf camps είναι κάτι που διοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία. Συνήθως επιλέγουμε ένα σημείο στη δυτική Πελοπόννησο που έχει σχεδόν πάντα κύμα. Τα camps γίνονται Σαββατοκύριακα, αλλά φροντίζουμε να διαλέγουμε ημερομηνίες που συνδυάζονται με τριήμερα. Προσφέρουμε τέλεια οργάνωση, καθώς αναλαμβάνουμε τη μεταφορά από την Αθήνα, τη διαμονή, τη διατροφή, φυσικά τα μαθήματα surf, αλλά και SUP, καθώς επίσης yoga, pilates, indo board, skate και άλλες δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετέχουν παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό. Τα surf camps απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν το surf για πρώτη φορά και σε όσους θέλουν να βελτιωθούν. Συνήθως σε κάθε camp φιλοξενούμε μέχρι 30 άτομα, ενώ στα γκρουπ των μαθημάτων surf είναι μέχρι 6 άτομα και ακολουθούμε ένα τέτοιο σύστημα έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στους μαθητές.

Τι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ξεκινά τώρα να ασχολείται με το surf;
Κάθε νέος στο surf θα πρέπει να μάθει τους κανόνες συμπεριφοράς μέσα στη θάλασσα, όπως π.χ. τους κανόνες ασφάλειας, από το πώς κρατάς τη σανίδα μέχρι πώς πέφτεις στο νερό, πώς προστατεύεις το κεφάλι σου, κλπ, να δίνει προτεραιότητα στο κύμα, να σέβεται τους locals, κλπ. Όλους αυτούς τους κανόνες οφείλει να τους μάθει ο εκπαιδευτής στους μαθητές.

www.kymasurfschool.gr