Ο Ανδρέας Μανιαδάκης, υπεύθυνος της σχολής surf Navarino Sea By Surf Salad, που λειτουργεί σε μία από τις πιο ωραίες παραλίες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, μιλά για τις υπηρεσίες που προσφέρει η σχολή και όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ξεκινάει τώρα το surf.

Πώς προέκυψε το Navarino Sea και τι προσφέρει στους επισκέπτες;
To Navarino Sea είναι η προέκταση των υπηρεσιών του Surf Salad στο χώρο της Costa Navarino στη Μεσσηνία. Λειτουργεί εδώ και οκτώ  χρόνια με πιστοποιημένους instructors και εκατοντάδες ευχαριστημένους μαθητές. Το Surf Salad ξεκίνησε παράλληλα ως Board Store και Surf Club/ Lessons and Surfaris και αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε τρία spots: ένα στην Αθήνα, στο Περιστέρι (Retail Board Store) και δύο στη Μεσσηνία (Surf Club και λιανική πώληση).

Ποιους μήνες λειτουργεί και πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνεις surf;
Η σχολή λειτουργεί σχεδόν όλο το χρόνο. Η καλύτερη περίοδος για surf είναι από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο, όταν δηλαδή η δυτική και νότια πλευρά της Πελοποννήσου δέχεται την κατάληξη των καταιγίδων της Μεσογείου. Ολόκληρο το χρόνο, όμως, προσφέρει κατάλληλες συνθήκες για μαθήματα surf.

Για ποιους λόγους ξεχωρίζει το Navarino Sea;
To Navarino Sea by Surf Salad έχει μεγάλη σεζόν λειτουργίας, άριστες κτηριακές εγκαταστάσεις, τον κατάλληλο εξοπλισμό (surfboards-wetsuits) για κάθε επίπεδο rider και instructors με διπλώματα και εμπειρία για να κάνουν κάθε μαθητή να τελειώνει το μάθημά του έχοντας ανέβει level και με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του. Επίσης, προσφέρει κάθε εποχή το Surfaris, μετακίνηση με van για να βρίσκουμε πάντα το κατάλληλο κύμα, ανάλογα με το level του rider, όπως και μία τεράστια ποικιλία σανιδιών για ενοικίαση και πώληση.

Τι πρέπει να γνωρίζει και να προσέχει κάποιος αρχάριος στο surf;
Ο αρχάριος στο surf πρέπει να γνωρίζει τις δυνατότητές του και να μην υπερβάλει κάνοντας surf σε μεγαλύτερα κύματα από αυτά που μπορεί να καβαλήσει. Επίσης, ένα μεγαλύτερο σανίδι στην αρχή θα του κάνει την ζωή ευκολότερη μέσα στο νερό και θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί γρηγορότερα. Πρέπει να προσέχει τη σωματική του ακεραιότητα, όπως και των υπολοίπων μέσα στο νερό και να σέβεται το περιβάλλον. Καλό θα ήταν να παρατηρεί τους πιο έμπειρους για να μαθαίνει από αυτούς, όπως και να μην ντρέπεται να κάνει οποιαδήποτε ερώτηση στους μυημένους surfers, για τις συνθήκες της συγκεκριμένης παραλίας που βρίσκεται. Το surf είναι μία εξαιρετική επιλογή για να έρθει κάποιος κοντά στη θάλασσα, που σιγά σιγά γίνεται τρόπος ζωής.

www.surfsalad.eu/navarino-sea/surf/