Ο Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, με χρόνια εμπειρίας στο surf και δίπλωμα εκπαιδευτή από της ISA (International Surfing Association), είναι υπεύθυνος για τη σχολή που λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη μοναδικής ομορφιάς Σαντορίνη. Εκεί, όπου τα καλοκαίρια οι βόρειοι και δυτικοί άνεμοι προσφέρουν τις προϋποθέσεις για να κάνει κανείς surf -και όχι μόνο- σε αρχάριο ή advanced επίπεδο.

Που είναι η βάση του Santorini Kite, Surf & SUP και σε ποιες παραλίες γίνονται τα μαθήματα;
Η βάση μας είναι στο Μονόλιθο, όπου εδρεύει η σχολή μας. Ο Μονόλιθος είναι μια παραλία, όπου σε διαφορετικά spots μπορεί κανείς να βρει ιδανικές συνθήκες τόσο για surf και SUP, όσο και για kitesurf, ακόμα και windsurf. Τα μαθήματα surf, ιδίως το καλοκαίρι, γίνονται κατά κύριο λόγο σε 2-3 spots του Μονόλιθου, ανάλογα πάντα με τις καιρικές συνθήκες, δηλαδή με την ένταση των μελτεμιών. Μπορεί να γίνουν και σε άλλες παραλίες του νησιού. Όταν για παράδειγμα έχουμε τους καλοκαιρινούς δυτικούς ανέμους, βγάζει κύμα στη μοναδική σε ομορφιά παραλία της Βλυχάδας. Εξαρτάται, επίσης, από το επίπεδο των μαθητών.

Τι προσφέρει η σχολή;
Η σχολή, πέρα από τα μαθήματα με έμπειρους εκπαιδευτές, τόσο σε αρχάριους όσο και σε advanced level surfers, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού για surf & SUP.

Τι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ξεκινά τώρα να ασχολείται με το surf;
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τo surf, αλλά και για τα αθλήματα του SUP, του kite και του windsurf, μπορεί να τα μάθει κανείς μαζί μας όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων instructors της σχολής.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στην κοινότητα του surf στην Ελλάδα. Τι θεωρείς ότι έχει συμβάλλει σε αυτό και πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το σπορ αυτό στη χώρα μας;
Η χώρα μας έχει παράδοση στα αθλήματα του kitesurf και του windsurf. Το surf είναι καινούριο, αλλά πολύ γρήγορα ανελισσόμενο. Σε αυτό βοηθάει σίγουρα το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον αρκετές σχολές, γίνονται αρκετά events σχετικά με το surf και, επίσης, από στόμα σε στόμα γίνεται όλο και πιο γνωστό. Ήταν αναμενόμενο όλο αυτό και μάλιστα νομίζω ότι άργησε να μας έρθει. Θεωρώ ότι οι σχολές έχουν μεγαλύτερη ευθύνη πλέον, γιατί πρέπει να δίνουν στον υποψήφιο μαθητή και μέρος της κουλτούρας που ακολουθεί το surf. Έτσι, νομίζω, γνωρίζεις πραγματικά όχι μόνο το surf, αλλά και τον τρόπο ζωής που το συνοδεύει ιδανικά! Beach bumming & surfing life!

www.facebook.com/santorinisupexcursions