Ο Κώστας Κωστόπουλος, πιστοποιημένος surf instructor από την ISA (International Surf Association), μας δίνει όλες τις πληροφορίες για τη σχολή που φιλοξενείται στην πανέμορφη παραλία Φαλάσαρνα, με μότο “surfing at the most beautiful spots in Crete”. Και μάλλον έχει δίκιο!

Τι προσφέρει το SurfIsland;
Προσφέρει τις δραστηριότητες του surf, του SUP και του wind surf στα πιο όμορφα μέρη της Κρήτης. Αυτό είναι η καρδιά του SurfIsland, ένας συνδυασμός πανέμορφων τοπίων, με ιδανικές συνθήκες για να φιλοξενήσουν τόσο το surf όσο και το windsurf, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα για διακοπές στη μαγευτική Κρήτη. Η σχολή λειτουργεί το καλοκαίρι για surf στα Φαλάσαρνα, σε μια παραλία γνωστή για τα πανέμορφα νερά της και την απέραντη αμμουδιά και για wind surf στο Ελαφονήσι, παραλία που ψηφίστηκε μία από τις δέκα πιο όμορφες του κόσμου σύμφωνα με το Tripadvisor. Μπορεί κανείς λοιπόν, να παρακολουθήσει μαθήματα surf, είτε για να έχει την πρώτη επαφή με το άθλημα, είτε για να βελτιώσει την τεχνική του πάνω στο surf, είτε απλά να πάρει μία σανίδα και να απολαύσει τα κύματα της παραλίας.

Ποιους μήνες είναι καλύτερα να επισκεφθεί κανείς τη σχολή;
Το καλό με τη δυτική Κρήτη είναι ότι δεν σταματάει ποτέ να έχει κύμα! Είτε θα υπάρχει κύμα στα Φαλάσαρνα, είτε στη βόρεια πλευρά του νησιού. Συνήθως τον Ιούνιο και Ιούλιο έχει πιο πολλούς δυτικούς ανέμους που φέρνουν κύμα μπροστά στη σχολή, ενώ τα μελτέμια του Αυγούστου δίνουν ποικιλία με περισσότερα σποτ να δουλεύουν και με εναλλαγές που μπορούν να μετατρέψουν τα κύματα της παραλίας μας σε πάρα πολύ καλής ποιότητας. Κάθε χρονιά όμως είναι διαφορετική και δεν μπορείς να ξέρεις τι κυματάκι θα σε περιμένει. Το σίγουρο είναι ότι η θάλασσα της Κρήτης μας ανταμείβει πάντα με ωραίες συνθήκες και ποτέ δεν μας αφήνει παραπονεμένους.

Για ποιούς λόγους ξεχωρίζει το SurfIsland;
Θα έλεγα ότι το SurfIsland  ξεχωρίζει για την πανέμορφη παραλία που το φιλοξενεί, για τη συχνότητα και την ποιότητα του κύματος, καθώς και για τη ομάδα μας που έχει μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα και προσπαθεί να μεταφέρει το ίδιο αυτό πάθος σε όποιον καβαλάει για πρώτη φορά σανίδα του surf.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος αρχάριος στο surf;
Κάποιος που κάνει τις πρώτες του προσπάθειες στο surf, πρέπει να έχει υπόψη ότι την θάλασσα δεν πρέπει να τη φοβάσαι, αλλά πρέπει να τη σέβεσαι. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίζει να μαθαίνει κανείς τις ιδιαιτερότητες του μέρους που είναι έτοιμος να μπει για να σερφάρει. Το surf δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο καλά καβαλάς μία σανίδα, αλλά το να γίνεις ένα με τη θάλασσα. Το να μπορείς να συμπεριφέρεσαι σωστά μέσα στα κύματα θέλει χρόνο και εμπειρία.
Ακόμα, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούμε μέσα στο νερό, έτσι ώστε να περνάμε όλοι καλά και με ασφάλεια. Το ιδανικό είναι κάποιος αρχάριος να παρακολουθήσει μαθήματα προσαρμοσμένα στο επίπεδο του, γιατί έχει να κερδίσει πολλά από αυτό. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε να μην διστάζει να ρωτάει τους πιο έμπειρους του αθλήματος. Η αίσθηση να καβαλάς κύμα για πρώτη φορά και να παίρνεις ταχύτητα με τη δύναμη της θάλασσας είναι μοναδική εμπειρία. Με τη σωστή καθοδήγηση, σε ένα κατάλληλο περιβάλλον και με σωστό εξοπλισμό, οποιοσδήποτε μπορεί να καταφέρει να σερφάρει και ίσως είναι η πρώτη μέρα μίας καινούργιας ζωής!

www.surfisland.gr