Ο Κωνσταντίνος ή όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του Kapetan Garidas, αγαπάει τη δράση και τα σπορ, γι’ αυτό και είναι αθλητής του windsurf, του snowboard και του downhill. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ασχολείται συστηματικά με το Stand Up Paddle. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερους από σαράντα επίσημους αγώνες SUP σε όλη την Ελλάδα έχοντας κερδίσει δέκα διακρίσεις, ενώ από το 2012 διδάσκει SUP και windsurfing στο Andros Surf Club. Επίσης, είναι επίσημος rider της JP Australia SUP και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της HSSA.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Stand Up Paddle και ποια εκδοχή του προτιμάς;
Ξεκίνησα συστηματικά το 2010 με SUP racing, αλλά στην πορεία δοκίμασα το SUP surf, το οποίο μου άρεσε πολύ. Από τότε προσπαθώ να κάνω και τα δύο, μπορώ να πω όμως, ότι έχω περισσότερη αγάπη για το κύμα. Μου προσφέρει μεγαλύτερη συγκίνηση από ότι το race, αισθάνομαι ζωντανός όταν ραϊντάρω κύμα. Το μότο μου είναι “ride you passion every day, σε κάθε τι που κάνεις”.

Πρόσφατα έλαβες μέρος στη διοργάνωση του Agios Nikolaos on SUP. Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία σου.
Ήταν θεωρώ ο πιο ωραίος αγώνας που έχω τρέξει στη ζωή μου, για δύο λόγους. Πρώτον, ήταν αγώνες technical race με πολλές σημαδούρες, κύμα upwind και downwind -κάτι πρωτόγνωρο για αγώνα SUP στην Ελλάδα- και δεύτερον, επειδή τα έσοδα της διοργάνωσης δόθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό, που είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Πριν λίγο καιρό είχες λάβει μέρος στη φιλανθρωπική διοργάνωση του Φλόγαθλον. Πόσο συχνά παίρνεις μέρος σε αγώνες και τι σημαίνει αυτό για σένα; Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε αγωνιστικό επίπεδο;
Ναι, ήταν ένας αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα και χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετείχα σε αυτόν. Πιστεύω είναι σημαντικό ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και ελπίζω να πρόσθεσα με τη συμμετοχή μου έστω και ένα μικρό λιθαράκι για αυτό το σκοπό. Δεν έχω χάσει σχεδόν ποτέ αγώνα SUP ή σχετική διοργάνωση. Μου αρέσει η αδρεναλίνη και οι άνθρωποι της SUP κοινότητας, καθώς επίσης η γυμναστική που προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα. Ο στόχος μου είναι να είμαι υγιής πάνω από όλα, και φέτος να μπω στην τριάδα στην κατηγορία μου (14’00 Μaster).

Τι είναι αυτό που κάνει το SUP ξεχωριστό για σένα;
H επαφή με τη φύση και τη θάλασσα, η γυμναστική, η παρέα, η ψυχική γαληνή που μου προσφέρει, το κλίμα που υπάρχει με τους συναθλητές μου.

Πες μου την καλύτερη ή χειρότερη SUP εμπειρία που έχεις ζήσει.
Θα πω για τη χειρότερή μου (γέλια). Λοιπόν, αγώνας Chania Iron Challenge 2015, στο 5ο χλμ της διαδρομής, πίσω από το νησί δηλαδή, ένα-δύο μέτρα πλάγιο κύμα και αντιμάμαλο. Έκλαψα για να περάσω εκείνο το σημείο…

Ποια είναι τα αγαπημένα σου surf spots στην Ελλάδα και γιατί;
Η Βουλιαγμένη, γιατί είναι κοντά στο σπίτι μου και η παραλία Ατένι στην Άνδρο, γιατί κάνω πάντα SUP surf μόνος μου σε μία τρομερή παραλία.