Ο Κώστας ανήκει στους τυχερούς που έφυγε από την Αθήνα για να ζήσει μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη δυτική Πελοπόννησο. Αυτή η επιλογή, του δίνει τη δυνατότητα να κάνει με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα τα πράγματα που αγαπάει. Δηλαδή, να σερφάρει στα πολλά spots που υπάρχουν στις γύρω περιοχές και όταν βρίσκεται έξω από το νερό, να φωτογραφίζει τα κύματα και τους φίλους του που σερφάρουν, αφού, ως ερασιτέχνης φωτογράφος, λατρεύει να κρατάει ζωντανές τις όμορφες στιγμές που ζει στη θάλασσα. Ο ίδιος μιλάει για το surf με εκείνη τη χροιά στη φωνή που προδίδει τη βαθειά αγάπη του για το σπορ αυτό, για το οποίο χαρακτηριστικά λέει: «Το surf είναι απλά surf. Είσαι εσύ, μια σανίδα και η θάλασσα. Αυτό είναι όλο!»

Photo credit: Rodrigo Valsamis

Πότε και πώς μπήκε το surf στη ζωή σου;
Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια, με τον καλό μου φίλο Γιώργο, παρατηρούσαμε ότι στην παραλία του χωριού μας στην Πελοπόννησο, είχε αρκετά συχνά κύμα. Σκεφτήκαμε ότι ίσως να μπορούσαμε να δοκιμάσουμε να σερφάρουμε με κάποιο τρόπο. Αρχίσαμε κάνοντας bodysurf και bodyboard. Μετά από λίγο καιρό είπαμε να δοκιμάσουμε και surf. Ύστερα από πολύ ψάξιμο στη σχεδόν ανύπαρκτη τότε αγορά για surf στην Ελλάδα, βρήκαμε δύο σανίδες και δοκιμάσαμε την τύχη μας. Έτσι απλά κολλήσαμε το «μικρόβιο»!

Τι σου χαρίζει η ενασχόλησή σου με το surf;
Μου χαρίζει πολλές όμορφες στιγμές, κάποιες αποκλειστικά δικές μου και κάποιες που μπορώ και τις μοιράζομαι με καλούς φίλους. Διασκεδάζω, γυμνάζομαι και μπορώ να είμαι σε επαφή με τη θάλασσα και τη φύση γενικότερα, χειμώνα καλοκαίρι. Το πιο βασικό που μου χαρίζει είναι ίσως ότι με ηρεμεί και με ωθεί να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, τόσο μέσα στο νερό, όσο κι έξω από αυτό, ως άνθρωπος γενικότερα.

Ποια surf-εμπειρία θα ξεχώριζες και γιατί;
Νομίζω μία από τις πιο όμορφες μέρες που έχω περάσει κάνοντας surf, είναι στο αγαπημένο μου μέρος, μόλις 10′ από το σπίτι μου. Ήταν ένα χειμωνιάτικο πρωινό, ήμαστε μόλις τρία άτομα στο νερό και τα κύματα ήταν όσο τέλεια μπορεί να είναι σε αυτό το μέρος. Τελικά, κάναμε surf οι τρεις μας όλη μέρα. Σπασμένα σανίδια, κούραση, αλλά και τεράστια χαμόγελα ικανοποίησης! Αυτό που μοιράστηκα με δύο καλούς φίλους, τα κύματα που πιάσαμε και η όλη ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκείνη τη μέρα, είναι κάτι που ακόμα θυμάμαι καλά και σίγουρα κάτι πολύ ξεχωριστό!

Που προτιμάς να κάνεις surfing στην Ελλάδα;
Μου αρέσει να πηγαίνω για surf κοντά στο σπίτι μου. Θεωρώ ότι είμαι κάπως τυχερός, επειδή μένω κοντά σε κάποιες από τις παραλίες της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, που έχουν κύμα αρκετά συχνά.

Που θεωρείς ότι μπορεί να βρει κανείς τις καλύτερες συνθήκες για surfing στην Ελλάδα;
Δυτική Ελλάδα και Κρήτη. Ανάλογα με τον καιρό, υπάρχουν κι άλλα μέρη όπου τα κύματα μπορεί να είναι ιδανικά για surf. Χρόνο και όρεξη χρειάζεται, για να είναι κάποιος τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος.

Photo credit: Alex Grymanis

Ποια είναι η σχέση σου με τη φωτογραφία;
Δεν είμαι φωτογράφος! Ωστόσο, πάντα μου άρεσε η φωτογραφία και από μικρή ηλικία είχα στα χέρια μου μια κάμερα, σε κάθε ταξίδι και εκδρομή που έκανα. Ασχολούμαι εντελώς ερασιτεχνικά, για προσωπική ευχαρίστηση. Μαθαίνω να παίζω με το φως και προσπαθώ να αποτυπώσω όμορφες στιγμές, απλά!

Πώς συνδύασες τη φωτογραφία με το surf;
Αυτά τα δυο πάνε σίγουρα μαζί. Οι εικόνες που μπορείς να δεις μέσα και έξω από το νερό είναι πραγματικά μαγικές. Εκτός, λοιπόν, από το να κάνω surf ο ίδιος, και έχοντας την κάμερα μαζί μου, απολαμβάνω εξίσου να αφιερώσω χρόνο και να φωτογραφίσω τα μέρη που επισκέπτομαι, τα κύματα, τους φίλους μου να κάνουν surf, αλλά και οποιαδήποτε στιγμή που το φως και ό,τι άλλο με περιβάλλει, τραβήξουν την προσοχή μου. Όλα αυτά με συνέδεσαν με τις Descent Stories και Vissla, που με στηρίζουν και με βοηθούν για να μπορώ να είμαι όσο περισσότερο μπορώ κοντά στην θάλασσα.

Photo credit: Κώστας Μιάμης – Κορώνη, Rider: Κωνσταντίνος Κουρκουλής

Ποια είναι για σένα η πιο ωραία εικόνα που έχεις αποτυπώσει και γιατί;
Νομίζω είναι μια φωτογραφία που τράβηξα πέρυσι στην Κορώνη. Είναι η αγαπημένη μου γιατί, δεν ξέρω πώς, αλλά σε ένα κάδρο χώρεσαν όλα!

Ποιοι είναι οι φωτογράφοι που θαυμάζεις;
Αγαπημένος μου φωτογράφος και φίλος είναι ο Alex Grymanis. Μου αρέσει,  επίσης, κάθε φωτογραφία που θα δω από τους Ανδρέα Τσαμτσούρη, Rodrigo Valsamis, Ronny Skevis και αρκετούς ακόμα, φίλους και γνωστούς, ο καθένας με τη δική του αισθητική και το μοναδικό του τρόπο να φωτογραφίζει. Είναι και πολλοί φωτογράφοι από το εξωτερικό φυσικά, που χαζεύω τις δουλειές τους με τις ώρες.

Ποιους riders ή surf spots θα ήθελες να φωτογραφίσεις;
Θα ήθελα πολύ ένα ταξίδι σε μέρος με τέλεια κύματα και ζεστά νερά, κάπου προς Ινδονησία ίσως, με τους φίλους μου Aaron και Πέτρο, να κάνουμε μαζί surf και σίγουρα θα τραβούσα κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες.